z
2ος όμιλος: Αυστραλία-Ισπανία 0-3, Ολλανδία-Χιλή 2-0
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-06-23 21:10:00

Η Ολλανδία νίκησε την Χιλή στο Σάο Πάουλο και κατέκτησε την πρωτιά στον 2ο όμιλο κάτι που σημαίνει πως αποφεύγει τη Βραζιλία στους 16, ενώ η Ισπανία πήρε την νίκη της "τιμής" απέναντι στους Αυστραλούς που φεύγουν δίχως πόντο απο τη Βραζιλία.

 

 

Ολλανδία-Χιλή 2-0

 

Το 3Χ3 στο 2ο όμιλο του Μουντιάλ έκανε η Ολλανδία, επικρατώντας 2-0 της Χιλής στο γήπεδο «Αρένα ντε Σάο Πάουλο». Χώρις Ρόμπιν Φαν Πέρσι οι Ολλανδοί, είναι η πρώτη ομάδα του φετινού Μουντιάλ που φτάνουν τα 10 γκολ.

 

Το ματς στο πρώτο 45λεπτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κάκιστο. Ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις 2 εστίες. Οι Ολλανδοί απειλούσαν με τον συνήθη ύποπτο, τον Άριεν Ρόμπεν, ένώ οι Χιλιανοί δεν παρουσίασαν κάτι το αξιοσημείωτο.

 

Έτσι ξεκίνησε και το δεύτερο 45λεπτο, οι Ολλανδοί, παρ'όλο που βολεύονταν ακόμα και με την ισοπαλία έδειχναν πιο κινητικοί στον αγωνιστικό χώρο και με περισσότερες διαθέσεις για να σκοράρουν. Τα κατάφεραν, με την αλλαγή του Φαν Χάαλ να αποδίδει καρπούς ακριβώς με την είσοδο της  στον αγώνα. Ο Λιρόι Φερ, ήταν αυτός που έβαλε μπροστά την Ολλανδία στο 77΄. Ο μέσος της Νόριτς μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 75΄ και δύο λεπτά μετά με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους «οράνιε». Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μέμφις Ντεπάι, που επίσης είχε εισέλθει ως αλλαγή. Με κοντινό σουτ νίκησε τον Κλαούντιο Μπράβο μετά την ασίστ του "ακούραστου" Ρόμπεν που έκανε ένα τρομερό σπρίντ.

 

 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Φλάαρ, Ντε Φράι, Μπλιντ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Βαϊνάλντουμ, Κάιτ (89' Κονγκόλο), Σνάιντερ (75' Φερ), Ρόμπεν, Λενς.

 

ΧΙΛΗ (5-3-2): Μπράβο, Ίσλα, Μεντέλ, Φρανσίσκο Σίλβα, Χάρα, Μένα, Αράνγκις, Μαρσέλο Ντίας (70' Βαλδίβια), Φελίπε Γκουτιέρες (46' Μποσεζούρ), Αλέξις Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (81' Πινίγια).

 

 

Αυστραλία-Ισπανία 0-3

 

Οι 2 ομάδες παρουσιάστηκαν στο "Αρένα ντα Μπάισάντα" της Κουρίτιμπα για την "τιμή των όπλων". Ήδη αποκλεισμένες και οι 2 χώρες, έψαξαν μια νίκη για να "χρυσώσουν το χάπι".

 

Οι απερχόμενοι παγκόσμιοι πρωταθλητές παραδίδουν το στέμμα τους με μία νίκη που θα προτιμούσαν την συνδυάσουν και με πρόκριση.

 

Το θέαμα ήταν από μέτριο έως κακό στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τους Ισπανούς να φτάνουν πρώτοι κοντά στο γκολ στο 21΄ με τον Βίγια, που σούταρε άστοχα στη σέντρα του Ινιέστα.

 

Ώστόσο, στο 36΄ ο Αυστραλός τερματοφύλακας δεν κατόρθωσε να αντιδράσει στην έξοχη έμπνευση του Βίγια, που έκανε το 1-0 με τακουνάκι, σε γύρισμα του Χουανφράν.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο η ποιότητα έπεσε ακόμη περισσότερο, με τους παίκτες του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να κάνουν… αγγαρεία και τους Αυστραλούς να μην έχουν την ποιότητα για να απειλήσουν τους «φούριας ρόχας», απόντος μάλιστα του κορυφαίου επιθετικού τους, Τιμ Κέιχιλ.

 

Ακόμη και μέσα στη ραθυμία τους, όμως, ήταν αρκετό για τους «φούριας ρόχας» να… χαϊδέψουν το «γκάζι», όπως έκαναν στη φάση του 2-0 που σκόραρε ο Τόρες στο 69΄ από την κάθετη πάσα του Ινιέστα, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Μάτα στο 82ο λεπτό, από πάσα του Φάμπρεγας.

 

 

 

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Ντάβιντσον, Γουίλκινσον, Σπιράνοβιτς, ΜακΓκάουαν, ΜακΚέι, Τζέντινακ, Μπόζανιτς (72' Μπρεσιάνο), Όαρ (61' Τροΐζι), Λέκι, Τάγκαρτ (46' Χάλοραν).

 

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ρέινα, Άλμπα, Αλμπιόλ, Ράμος, Χουάνφραν, Αλόνσο (83' Σίλβα), Κόκε, Καθόρλα (68' Φάμπρεγκας), Βίγια (57' Μάτα), Ινιέστα, Τόρες.

 

 

Τελική Βαθμολογία 2ου Ομίλου:

Ολλανδία 9 (10-3)

Χιλή 6 (5-3)

Ισπανία 3 (4-7)

Αυστραλία 0 (3-9)

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved