z
Ελβετία-Γαλλία 2-5
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-06-21 00:10:00

Μαθήματα σύγχρονου ποδοσφαίρου παρέδωσε η Γαλλία, η οποία διέλυσε με 5-2 την Ελβετία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου στην "Φόντε Νόβα" της πόλης Σαλβαντόρ και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκρισή της στους "16" του παγκοσμίου κυπέλλου της Βραζιλίας.

 

Mε την κεφαλιά του Ζιρού στο 17΄, το έξοχο πλασέ του Ματουιντί στο 18΄ και την προσπάθεια του Βαλμπουενά στο 40’ διαμορφώθηκε το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο το σκορ θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο καθώς ο Μπενάλιο απέκρουσε πέναλτι του Μπενζεμά και στη συνέχεια της φάσης ο Καμπάιγ σούταρε στο δοκάρι.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μπενζεμά σκόραρε στο 67΄ φτάνοντας τα τρία γκολ στο Μουντιάλ και μετά την πάσα του Πογκμπά, ο Σισοκό «έγραψε» το 5-0 με πλασέ στο 72΄, σε ρυθμό προπόνησης.

 

Οι Ελβετοί εκμεταλλεύτηκαν την χαλάρωση των Γάλλων, σκοράροντας δύο γκολ με μακρινό φάουλ του Τζεμαϊλί στο 81ο και πλασέ του Τσάκα στο 87ο λεπτό.

 

Στις καθυστερήσεις του αγώνα καταγράφηκε ένα απίθανο περιστατικό, καθώς σε επίθεση της Γαλλίας και τη στιγμή που ο Μπενζεμά ετοιμαζόταν να σουτάρει ο Κάιπερς σφύριξε λήξη, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα αλλά το γκολ τελικά να ακυρώνεται.

 

Ελβετία (Ότμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Φαν Μπέργκεν (9' Σεντέρος), Τζουρού, Ροντρίγκες, Μπεχράμι (46' Τζεμαϊλί), Σάκα, Ινλέρ, Σακίρι, Σεφέροβιτς (69' Ντρμιτς), Μεχμέντι

 

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ντεμπισί, Βαράν, Σακό (66' Κοσιελνί), Εβρά, Καμπάγ, Σισοκό, Ματουιντί, Βαλμπουένα (82' Γκριζμάν), Μπενζεμά, Ζιρού (63' Πογκμπά)

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved