z
Επικό All Star Game με «αντίο» στο Κόμπε Μπράιαντ
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-02-15 09:30:00

Το τελευταίο βράδυ του All Star Game ήταν αφιερωμένο στον τεράστιο Κόμπε Μπράιαντ. Η Δύση πήρε τη νίκη με 196-173, o Ράσελ Γουέστμπρουκ ήταν ο MVP με 31 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ, όμως όλοι είχαν το βλέμμα τους πάνω στο Black Mamba και την τελευταία του παράσταση σε All Star.

H αποθέωση για τον Κόμπε ξεκίνησε με την παρουσίαση των δύο ομάδων, όταν όλο το "Air Canada Center" τον χειροκρότησε και εκείνος στη συνέχεια ευχαρίστησε το κοινό λέγοντας μεταξύ άλλων: "Ευχαριστώ για τη στήριξη. Αισθάνομαι τυχερός που παίζω το παιχνίδι που αγαπώ".

Στο παρκέ, ο Κόμπε βρέθηκε για 25:49 λεπτά καταφέρνοντας να σημειώσει 10 πόντους, έχοντας παράλληλα 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ και συγκινητική στιγμή το standing ovation, όταν και έγινε αλλαγή προκειμένου ο κόσμος και οι συναθλητές του να τον αποθεώσουν για ακόμα μία φορά.

Στο περσινό All Star Game επιτεύχθηκε νέο ρεκόρ παραγωγικότητας με 321 πόντους, ωστόσο απόψε οι δυο ομάδες ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και μοιραία το διέλυσαν. 369 πόντους πέτυχαν συνολικά Ανατολή και Δύση, με τους νικητές να φτάνουν μια ανάσα από το ιστορικό φράγμα των 200. Φυσικά, οι 182 πόντοι που είχαν επιτευχθεί από το ημίχρονο αποτελούν και αυτοί ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης.

MVP αναδείχθηκε ο Ράσελ Γουέστμπρουκ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, κάτι που στο παρελθόν έχει πετύχει μόνο ο Μπομπ Πετί (1958 και 1959). Ο γκαρντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ είχε 31 πόντους, 5 κλεψίματα, 5 ασίστ και 8 ριμπάουντ στα 22 λεπτά που αγωνίστηκε, ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του και δικαίως ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.

Κορυφαίος παίκτης του παρκέ απόψε ήταν ο Πολ Τζορτζ (δε βγήκε MVP, επειδή η ομάδα του ηττήθηκε). Ο wingman της Ιντιάνα σταμάτησε στους 41 πόντους και ήθελε ακόμη ένα καλάθι για να σπάσει το θρυλικό ρεκόρ των 42 πόντων του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν που κρατά από το 1962.

Παρόλα αυτά ο Τζορτζ έσπασε ένα άλλο ρεκόρ, αυτό των περισσότερων εύστοχων τριπόντων σε All Star Game, πετυχαίνοντας 9.

Τον αγώνα υπολογίζεται πως παρακολούθησαν περισσότεροι από 750 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ενώ το ραντεβού για το 2017 δόθηκε στη Σάρλοτ.

Η αποθέωση Μπράιαντ

 

 

 

 

O MVP Γουέστμπρουκ

 

 

Τα highlights

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved