z
Φάση των 16: Γερμανία-Αλγερία 2-1 (παράταση)
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-07-01 02:10:00

Η Γερμανία χρειάστηκε μόλις 2 λεπτά στην παράταση για να διασπάσει την άμυνα της Αλγερίας και το γκολ του Αντρέ Σίρλε άνοιξε τον δρόμο για το 2-1 που της έδωσε την πρόκριση για 8η σερί φορά στην προημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

 

Οι Αλγερινοί ήταν ιδιαίτερα μαχητικοί, έχοντας επικρατήσει και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια στην ιστορία με τα "πάντσερ". Αν και είχαν ευκαιρίες, ο Μανουέλ Νόιερ, παίζοντας είτε ως τερματοφύλακας είτε ως... αμυντικός, κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ.

 

Αρκετή δουλειά είχε και ο αντίπαλός του στο τέρμα της Αλγερίας, Ραΐς Εμπολί, κυρίως στο 2ο ημίχρονο όταν πέρασε στο παιχνίδι ο Σίρλε αντί του Μάριο Γκέτσε. Οι Γερμανοί έγιναν πιο απειλητικοί, έκλεισαν τους κουρασμένους από το συνεχές πρέσινγκ Αφρικανούς στο γήπεδό τους, αλλά δεν βρήκαν το γκολ.

 

Με την έναρξη της παράτασης, μία σπάνια αμυντική αδράνεια της ομάδας του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς οδήγησε στο 2ο πιο γρήγορο γκολ σε παράταση του Μουντιάλ. Το 1-0 ξεδιάλυνε την κατάσταση, το συγκρότημα του Γιόαχιμ Λεβ κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους (ο Μεσούτ Εζίλ σκόραρε στο 119' και ο Αμπντέλ Τζαμπού στο 120') και θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τη Γαλλία.

 

O Σίρλε ανοίγει το σκορ με τρομερό τακουνάκι!

 


 

Οζίλ και 2-0 στο 119'

 

 

 

Αν και οι Αλγερινοί μειώνουν σε 2-1 στο 120+1', τελικά θα μείνουν εκτος 8άδας

 

 

Η ταυτότητα του αγώνα

 

Γήπεδο: "Μπέιρα-Ρίο"

 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μουστάφι (70' Κεντίρα), Μέρτεζακερ, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χέβεντες, Λαμ, Σβάινσταϊγκερ (109' Κράμερ), Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Γκέτσε (46' Σέρλε), Τόμας Μίλερ

 

ΑΛΓΕΡΙΑ: Μ'Μπολχί, Μαντί, Μοστεφά, Μπελκαλέμ, Χαλίς (97' Μπουγκερά), Γκουλάμ, Λασέν, Ταϊντέρ (78' Μπραχιμί), Φεγκουλί, Σουντανί (100' Τζαμπού), Σλιμανί

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved