z
Ισπανία-Χιλή 0-2
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-06-19 00:10:00

Ο τίτλος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή αλλάζει χέρια καθώς η Ισπανία έμεινε εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, μετά την ήττα της από τη Χιλή με 2-0. Οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές απογοήτευσαν σε ένα ακόμη παιχνίδι και με την ήττα τους αυτή, σφράγισαν την πρόκριση στην επόμενη φάση τόσο η νικήτρια του αγώνα Χιλή, όσο και η Ολλανδία.

 

Στο 20΄ ο Βάργκας βρέθηκε σε θέση βολής, αφού η ισπανική άμυνα παρακολούθησε σχεδόν... απαθής την προσπάθεια του Σάντσες, ενώ στο 43΄ ήταν ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα και πάλι που εκτέλεσε το φάουλ, ο Κασίγιας απομάκρυνε σαν πρωτάρης, ο Αράνγκις είπε «ευχαριστώ» και τον έστειλε να τη μαζέψει από τα δίχτυα του για το 2-0.

 

Οι αποσβολωμένοι Ισπανοί μάζεψαν τα κομμάτια τους στην επανάληψη, αλλά η χαμένη ευκαιρία του Μπουσκέτς που ολομόναχος σούταρε άουτ σε άδεια εστία (53΄) ήταν ενδεικτική της ψυχολογίας τους.

 

Στα τελευταία λεπτά με δύο εξαιρετικές αποκρούσεις ο Μπράβο κράτησε το «μηδέν» για τους Χιλιανούς και «υπέγραψε» την εκπαραθύρωση της Ισπανίας που είχε την τύχη της Γαλλίας (2002) και της Ιταλίας (2006), οι οποίες αποκλείστηκαν από τη φάση των ομίλων ως κάτοχοι του τίτλου.

 

Ισπανία: Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Χάβι Μαρτίνεθ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάμπι Αλόνσο (46' Κόκε), Ινιέστα, Νταβίντ Σίλβα, Πέδρο (76' Καθόρλα), Ντιέγκο Κόστα (64' Τόρες).

 

Χιλή: Μπράβο, Ίσλα, Μεντέλ, Φρανσίσκο Σίλβα, Χάρα, Μένα, Αράνγκις (64' Φελίπε Γκουτιέρες), Μαρσέλο Ντίας, Βιντάλ (88' Καρμόνα), Αλέξις, Σάντσες, Εντουάρντο Βάργκας (85' Βαλδίβια).

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved