z
Ο αναγεννητής Κάναντι και οι παίκτες που πίνουν... νερό στο όνομα του
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-04-23 15:00:00

Γράφει ο Παύλος Κουστέρης

Μπορεί η πλειοψηφία να στέκεται στα φετινά επιτεύγματα του Αμρ Ουάρντα, ωστόσο υπάρχει μια πλειάδα ποδοσφαιριστών του Ατρόμητου, που έχουν κάνει το βήμα παραπάνω με… υπογραφή, Νταμίρ Κάναντι.

Εντός Ατρόμητου, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που είτε έψαχναν αυτή την ευκαιρία για να βγουν εκ νέου στον αφρό, είτε έδειχναν να έχουν πιάσει ταβάνι με τη φανέλα των Περιστεριωτών. Η «μαγκιά» του Κάναντι ήταν ότι υπό τις δικές του οδηγίες, τους ανέβασε επίπεδο και σήμερα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.

Ανδρέας Γιαννιώτης

Είχε φτάσει στην πιο δύσκολη φάση που ενδεχομένως μπορεί να βρεθεί ένας ποδοσφαιριστής. 31 Αυγούστου ο Μπέσνικ Χάσι αποφασίζει ότι ο Ανδρέας Γιαννιώτης είναι χειρότερος των Στέφανου Καπίνο και Σίλβιο Προτό και εισηγείται να αφεθεί ελεύθερος. Αποτέλεσμα αυτού, ο Έλληνας τερματοφύλακας να έχει μπροστά του ελάχιστες μέρες τον Σεπτέμβριο να βρει τον ενδεδειγμένο σταθμό για την καριέρα του. Εκεί βρέθηκε ο Ατρόμητος και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Έφτασε κοντά τέλη Νοέμβρη για να δεχθεί γκολ –κι αυτό από ανύπαρκτο πέναλτι στην Τούμπα-και πλέον θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι στο προσκλητήριο του Μίχαελ Σκίμπε για την Εθνική ομάδα, ως βασικό στέλεχος της νέας εποχής που θέλει να φέρει ο Γερμανός. Σε 21 εμφανίσεις έχει δεχθεί 11 γκολ, έχοντας κρατήσει το μηδέν σε 12 αναμετρήσεις.

Κυριάκος Κιβρακίδης

Αποτελεί το βασικό και αναντικατάστατο δεξί μπακ του Ατρόμητου από τη σεζόν 2014/15. Μεταγραφή-λαχείο από τους Περιστεριώτες και εύρημα του Τόλη Αποστόλου στον Αιγινιακό. Ποτέ δεν υπήρχαν ιδιαίτερα παράπονα για την απόδοσή του. Ωστόσο, με την απόδοση που έχει φέτος, δείχνει ότι έχει ανέβει ένα επίπεδο συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Άψογες αμυντικές τοποθετήσεις στη ζώνη άμυνας, ανίκητος στο ένας με έναν και ηγετική φυσιογνωμία πλέον, αφού είναι ο δεύτερος αρχηγός πίσω από τον Χαβιέ Ούμπιντες. Highlight το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό με κεφαλιά-ψαράκι μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» ενώ έχει πετύχει και ένα ακόμα τέρμα στην πρεμιέρα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Τα προηγούμενα χρόνια η επίδοσή του σε αυτό τον τομέα ήταν μηδέν.

Δημήτρης Χατζηισαΐας

Ο ορισμός του come-back! Ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου δεν πήρε ποτέ σοβαρές ευκαιρίες από τον Βλάνταν Ίβιτς στον ΠΑΟΚ, μένοντας στη ναφθαλίνη επί της ουσίας για περίπου 1,5 χρόνο. Ο Ατρόμητος παρ’ όλα αυτά έκανε το παν να τον αποκτήσει, καθώς η απόκτησή του δυσκόλεψε σε κάποιο σημείο σε μεγάλο βαθμό (λόγω της τότε αλλαγής τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ, με τον Αλεξάντρ Στανόγεβιτς να αναλαμβάνει). Η χθεσινή του εμφάνιση ναι μεν ήταν από τις καλύτερες μέσα στη σεζόν, αλλά ήταν απλά μια συνέχεια στη συνεχώς ανοδική πορεία του ποδοσφαιριστή, που είναι αναγεννημένος μετά την περιθωριοποίησή του στον ΠΑΟΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο δεύτερος αμυντικός του πρωταθλήματος στις επεμβάσεις (77), πίσω από τον Μπανανά (88). Τρίτος είναι το έτερόν του ήμισυ, Σπύρος Ρισβάνης με 63.

Δημήτρης Γιαννούλης

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Με την απόκτησή του ο Ατρόμητος τον προόριζε ως back-up του Αλέξανδρου Κατράνη που ήταν από την περασμένη σεζόν ο βασικός αριστερός οπισθοφύλακας των Περιστεριωτών. Παρ’ όλα αυτά, υπήρχε στο μυαλό των ιθυνόντων του Ατρόμητου ότι ο Κατράνης μπορεί να αποχωρήσει, έτσι κι έγινε, με τη μετακόμισή του στη Γαλλία για λογαριασμό της Σεντ Ετιέν. Ο Νταμίρ Κάναντι έχοντας καθημερινή εικόνα από τις προπονήσεις και την προετοιμασία δεν αμφέβαλλε ότι ο Δημήτρης Γιαννούλης μπορεί να καλύψει με επιτυχία το ρόλο του αριστερού μπακ και η εικόνα τον δικαιώνει. Απίστευτες δυνάμεις, μεγάλη βελτίωση στην ανασταλτική του συμπεριφορά και συνεχή πρόοδο στο δημιουργικό κομμάτι. Για έναν 22χρονο, που είχε μόλις 24 επαγγελματικές συμμετοχές με τη φανέλα της Βέροιας (2015-2016) στην Ελλάδα, η εικόνα του είναι η απόλυτη έκπληξη, με τον Κάναντι να το πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό, σε συνδυασμό με την προσωπική δουλειά του παίκτη.

Μάντσον

Το απόλυτο τζόκερ! Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Αγγελόπουλος, τον βρήκε στα αζήτητα της Ρουμανίας κι όταν η τότε ομάδα του, Κραϊόβα, τον είχε θέσει στη β’ ομάδα, επειδή ο Βραζιλιάνος δεν ήθελε να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ο Κάναντι το έψαξε πολύ πριν τον καθιερώσει ως αμυντικό χαφ. Σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας, ο Μάντσον χρησιμοποιήθηκε ως σέντερ-μπακ σε άμυνα τριών, που δοκίμαζε εκείνη την περίοδο ο 47χρονος τεχνικός. Γρήγορα όμως τον μετέθεσε στον άξονα ως τη μεσοαμυντική «κολώνα» μπροστά από τους Χατζηισαΐα, Ρισβάνη και αποτελεί έναν από τα κορυφαία «6» στη Super League. Είναι χαρακτηριστικό ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεδομένα ενδιαφέρθηκαν για την απόκτησή του, με τον Ατρόμητο να τον δένει με νέο συμβόλαιο.

Θοδωρής Βασιλακάκης

Πρόκειται ίσως για τον μοναδικό Έλληνα ποδοσφαιριστή στη Super League που είναι η επιτομή του δεύτερου σέντερ-φορ και με μεγάλη ικανότητα στο γκολ. Τόσα χρόνια στην Ξάνθη, υπήρχε η πεποίθηση ότι μπορούσε να κάνει το βήμα παραπάνω, αλλά ποτέ δεν προέκυψαν αυτές οι συνθήκες για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο. Το καλοκαίρι δεν θέλησε να μετακομίσει στην Τουρκία και ο Ατρόμητος με συνοπτικές διαδικασίες τον πρόσθεσε στο ρόστερ του. Ο Νταμίρ Κάναντι, επίσης έψαξε πολύ την περίπτωσή του, για το ποια θέση θα τον καθιερώσει και αυτό έγινε. Πίσω από τον επιθετικό και δεν είναι τυχαίο ότι έχει πραγματοποιήσει την πιο γεμάτη του σεζόν. Με έξι τέρματα (πρωτάθλημα, Κύπελλο) έχει ισοφαρίσει το δικό του ρεκόρ σε γκολ, ενώ έχει πετύχει κάποια γκολ σπάνιας ομορφιάς, όπως αυτό με τον Πλατανιά με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στα Χανιά.

Αμρ Ουάρντα

Για κάποιους αποτελεί τον MVP του φετινού πρωταθλήματος. Το σίγουρο –ανεξάρτητα από τι άποψη έχει ο καθένας- είναι ότι είναι η απόδειξη για το τι μπορεί να κάνει ένας προπονητής. Ο Νταμίρ Κάναντι θέλει την «τρέλα» του να την παρουσιάζει εντός γηπέδου, ο Αιγύπτιος ανταμείβει την εμπιστοσύνη που του δείχνει με την απίστευτη –για δεδομένα Ουάρντα- τακτική του συνέπεια σε άμυνα και επίθεση, ενώ είναι εκ των ων ουκ άνευ ότι πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της επαγγελματικής του καριέρας. Πρώτος μεσοεπιθετικός σκόρερ στο πρωτάθλημα με 7 τέρματα (όσα έχουν Πέλκας και Φορτούνης, αλλά ο δεύτερος με τρία πέναλτι), τέταρτος σε ασίστ με 5 ενώ συνολικά στη σεζόν με τον Ατρόμητο έχει 10 γκολ και φυσικά υπάρχουν ακόμα 7 αγωνιστικές. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αμρ Ουάρντα παραδέχεται ότι ο Κάναντι είναι ο καλύτερος προπονητής που είχε ποτέ.

Νικολά Ντιγκινί

Πέρυσι αποτέλεσε τον πιο άτυχο ποδοσφαιριστή της ομάδας, αφού έχασε σχεδόν όλη τη σεζόν. Φέτος, όμως αποτελεί το απόλυτο εργαλείο στα χέρια του Αυστριακού τεχνικού. Τον έχει καθιερώσει στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής, αλλά ο ρόλος του είναι πολύ ελεύθερος. Είναι δεύτερος σκόρερ της ομάδας με 6 γκολ, δεύτερος σε χρόνο συμμετοχής και δεύτερος ασίστ στο πρωτάθλημα. Ο 29χρονος είναι από τα βασικότερα στελέχη και για αυτό το λόγο ο Ατρόμητος θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ του και μετά το καλοκαίρι.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved