z
Ο Λεβαδειακός έσπασε το σερί του Ατρόμητου
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-02-15 19:15:00

Δεκατρείς σερί αγωνιστικές κράτησε το αήττητο ο Ατρόμητος, καθώς ο Λεβαδειακός το «έσπασε» σήμερα (1-0) με το γκολ του Μάντζιου στο 82΄, στο δεύτερο χρονικά ματς της 25ης ημέρας της Σούπερ Λίγκας.

Τεράστια νίκη από βαθμολογικής άποψης για τους Βοιωτούς, στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη στον πάγκο τους. Οι «πράσινοι» με το όγδοο γκολ του πρώτου σκόρερ της ομάδας πήραν βαθιά ανάσα (έφτασαν τους 27 πόντους) και πλέον, μπορούν να ελπίζουν βάσιμα στην παραμονή τους στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία.

Βάσει της εικόνας του ματς η νίκη του Λεβαδειακού είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Μετά το πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο απειλητικοί, στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα που ήθελε περισσότερο τη νίκη και το έδειξε στον αγωνιστικό χώρο ήταν αυτή που τελικά την κατάκτησε.

Μοιρασμένο ήταν το πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο τα νώτα τους, παρ'  όλα αυτά δημιουργήθηκαν αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Οι Περιστεριώτες είχαν την κατοχή της μπάλας, ενώ ήταν αυτοί που είχαν τις μεγάλες φάσεις στο διάστημα αυτό για να προηγηθούν.

Η πιο κλασική ευκαιρία χάθηκε για την ομάδα του Γιώργου Παράσχου στην εκπνοή του πρώτου 45λεπτου, με τον Ούμπιντες να σημαδεύει το δοκάρι του Στρατηλάτη. Στο 36΄ οι «κυανόλευκοι» «άγγιξαν» το γκολ, όταν από ενέργεια του Ούμπιντες, ο Ναπολεόνι δε μπόρεσε από κοντά να κάνει την προβολή στην άδεια εστία.

«Καθαρή»  ευκαιρία για να σκοράρει, πάντως, είχε και ο Λεβαδειακός. Στο 38΄ ο Μάντζιος βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στην «καρδιά» της άμυνας του Ατρομήτου, έπιασε ανενόχλητος την καρφωτή κεφαλιά, με τον Τσενάμο να κάνει την απόκρουση του αγώνα.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη (έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του Λεβαδειακού) μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και ήταν εκείνη που απείλησε δύο φορές στο ξεκίνημα για να ανοίξει το σκορ. Στο 52΄ και 54΄, όμως, τα σουτ των Μάντζιου και Ιντζίδη από καλή θέση στην περιοχή πέρασαν πάνω από το δοκάρι του Τσενάμο, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα.

Ο έμπειρος επιθετικός, όμως, «μίλησε» στο τέλος. Από σέντρα του Καπό στο 82΄ και αδράνεια των αμυντικών και του Τσενάμο, με κοντινό πλασέ «έγραψε» το 1-0, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος παρά την προσπάθεια των «κυανόλευκων» για την ισοφάριση.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κώτσιος, Χαραλάμπους, Ιντζίδης, Κονέ, Πετράτζι, Βαρέλα (64' Καπό), Ορτέγκα (89' Γεωργίου), Μιλοσάβλιεβ (96' Μάγκας), Μάντζιος

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσενάμο, Ταυλαρίδης (87' Φωτάκης), Φυτανίδης, Μπρίτο, Ναπολεόνι, Νάστος, Γιαννούλης, Ούμπιντες, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία, Φάμπιο (62' Γεωργίου)

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved