z
O Σέρχιο Μαρκαριάν εκλεκτός για την Εθνική Ελλάδας
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-02-12 13:30:00

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν θα αποτελέσει τον επόμενο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας. Ο Ουρουγουανός τεχνικός συναντήθηκε εκ νέου με τον διευθυντή ποδοσφαίρου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και έδωσαν τα χέρια, με συνέπεια η πρόσληψή του να επισημοποιηθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Πέμπτης.

Ο πρώην προπονητής του Ιωνικού, του Παναθηναϊκού και του Ηρακλή αποτελούσε τον εκλεκτό του πρώην αρχηγού της Εθνικής ομάδας εξ αρχής, ωστόσο τα στελέχη της Ομοσπονδίας είχαν στο μυαλό τους κι άλλα ονόματα όπως αυτά του Γιώργου Δώνη και του Τιμούρ Κετσμπάγια.

Ο 70χρονος προπονητής είχε συναντηθεί αρχικά στη Μαδρίτη με τον πρώην παίκτη του στους "πράσινους" και μετά από τη νέα συνάντηση, προέκυψε και η οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Ο Μαρκαριάν θα αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέχρι το τέλος των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2016 με ένα ποσό περίπου 350.000 ευρώ και μπόνους σε περίπτωση πρόκρισης.

Ο ένας άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Νίκος Κωστένογλου.

 

Επίσημα Μαρκαριάν στην Εθνική Ελλάδας

Το ΔΣ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη επισημοποίησε την πρόσληψη του Σέρχιο Μαρκαριάν σε ρόλο προπονητή της Εθνικής Ελλάδας και διαδόχου του Κλάουντιο Ρανιέρι.

Ο 70χρονος προπονητής αποτελούσε τον εκλεκτό του τεχνικού διευθυντή της Εθνικής ομάδας, Γιώργου Καραγκούνη, και παρά τις αναστολές και αντιπροτάσεις των στελεχών της ΕΠΟ, προκρίθηκε η δική του περίπτωση.

Ο Μαρκαριάν θα αναλάβει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μέχρι το τέλος των υποχρεώσεων της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Euro 2016 με ένα ποσό περίπου 350.000 ευρώ και μπόνους σε περίπτωση πρόκρισης.



Το βιογραφικό του Μαρκαριάν

Ο γεννημένος στο Μοντεβιδέο με ρίζες από την Αρμενία και πολλά χρόνια διαβίωσης στην Αργεντινή Μαρκαριάν άρχισε την καριέρα του ως προπονητής το 1976 από την Ατλέτικο Μπέλα Βίστα της Ουρουγουάης και από εκεί έχουν ακολουθήσει αρκετές ομάδες όπως η Ντανούμπιο (Ουρουγουάη), η Ρίβερ Πλέιτ (Ουρουγουάη), η Ολίμπια (Παραγουάη), η Λιμπερτάδ (Παραγουάη), η Νασιονάλ (Ουρουγουάη), η Σολ ντε Αμέρικα (Παραγουάη), η εθνική Παραγουάης κ-23, η Ουνιβερσιτάριο ντε Ντεπόρτες (Περού), η Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού).

Το 1998 βρέθηκε στον πάγκο του Ιωνικού, τον οποίο οδήγησε στην Ευρώπη και άφησε θετικές εντυπώσεις τόσο για την προπονητική αξία του όσο και για την προσωπικότητά του, αφού έμαθε γρήγορα ελληνικά.

Το 1999 προσελήφθη από την εθνική Παραγουάης και τρία χρόνια αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, μετά από την παραίτηση του Γιάννη Κυράστα. Οι "πράσινοι" επί της πρώτης θητείας του μείωσαν κατά πολύ τη διαφορά που τους χώριζε από τον Ολυμπιακό και έφτασαν στους "8" του Champions League, όπου αποκλείστηκαν στις λεπτομέρειες από την Μπαρτσελόνα.

Την επόμενη σεζόν ήρθε πιο νωρίς (όταν έφυγε ο Φερνάντο Σάντος) και ο Παναθηναϊκός κάλυψε τη διαφορά από την κορυφή και πέρασε και μπροστά. Εχασε όμως τον τίτλο από τον Ολυμπιακό και την ευρωπαϊκή υπέρβαση από την Πόρτο του Ζοζέ Μουρίνιο στα προημιτελικά του UEFA.

Τη σεζόν 2004-2005 εργάστηκε στον Ηρακλή και ο κύκλος της εν Ελλάδι καριέρας του ολοκληρώθηκε.

Ακολούθησαν Λιμπερτάδ, Κρους Ασούλ (Μεξικό), Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε (Χιλή), Ντανούμπιο και το 2010 προσελήφθη στην εθνική Περού, που την οδήγησε στην 3η θέση του Κόπα Αμέρικα 2011.

Στην καριέρα του έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα σε Παραγουάη, Περού και Χιλή, το 1997 έφτασε στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες με την Σπόρτινγκ Κριστάλ και το 2008 στον τελικό πρωταθλήματος Μεξικού με την Κρους Ασούλ.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved