z
Οι 15 παίκτες της προεπιλογής της Εθνικής Ελλάδας
Κατηγορία : Αθλητικά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-07-24 12:40:00

Δεκαπέντε παίκτες κάλεσε ο Φώτης Κατσικάρης στην προεπιλογή της Εθνικής Ελλάδας για το Ευρωμπάσκετ 2015.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανακοίνωσε τους διεθνείς που θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία της ελληνικής ομάδας, ενόψει των υποχρεώσεων μεταξύ 5-20 Σεπτεμβρίου σε Κροατία και Γαλλία.

Η επιστροφή του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική ομάδα επισημοποιήθηκε, μετά από το περσινό καλοκαίρι όπου έμεινε εκτός για να αναρρώσει και να ξεκουραστεί.

Μέλος της Εθνικής είναι ξανά και ο Στράτος Περπέρογλου, μία ημέρα μετά από την ανακοίνωσή του ως παίκτης της Μπαρτσελόνα.

Το "παρών" αναμένεται να δώσουν και οι 4 Έλληνες NBAers, οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Κουφός, Νικ Καλάθης και Κώστας Παπανικολάου.

Έκπληξη προκαλεί η παρουσία του Ζήση Σαρικόπουλου μετά από την περσινή σεζόν στην ΑΕΚ.

Αντιθέτως, εκτός πλάνων παρέμειναν Αντώνης Φώτσης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και Σοφοκλής Σχορτσανίτης, για τους οποίους το κεφάλαιο "Εθνική" μοιάζει να έχει κλείσει.

Η αποστολή της Εθνικής Ελλάδας: Ζήσης, Σπανούλης, Μπουρούσης, Καϊμακόγλου, Πρίντεζης, Καλάθης, Παπανικολάου, Σλούκας, Περπέρογλου, Κουφός, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο, Γιάνκοβιτς, Σαρικόπουλος, Αγραβάνης

Οι 15 διεθνείς θα αρχίσουν προπονήσεις στις 31 Ιουλίου στο ΟΑΚΑ και όχι στο Καρπενήσι. Στις 8 Αυγούστου, η Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί με την εθνική Βελγίου εκτός έδρας και θα επιστρέψει στις 10 του μήνα.

Τρεις ημέρες αργότερα θα αναχωρήσει για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα λάβει μέρος σε φιλικό τουρνουά (14-15 Αυγούστου) και θα επιστρέψει την επόμενη μέρα.

Στις 21-23 Αυγούστου είναι προγραμματισμένο φιλικό τουρνουά στην Ξάνθη μαζί με Ρωσία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη και Τσεχία, ενώ στις 27-29 Αυγούστου θα διεξαχθεί το "Ακρόπολις" με τη συμμετοχή Τουρκίας, Λιθουανίας και Ολλανδίας.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved