z
Αυγουλέα-Λιναρδάτου: Αδελφοποίηση της Βιβλιοθήκης του σχολείου με τη Βιβλιοθήκη της Shanhai
Κατηγορία : Αγορά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-10-22 14:35:00

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου και ώρα 19.00, τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου πραγματοποιούν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας «Καλύτερη Πόλη, καλύτερη ζωή», που θα φιλοξενήσει η Σχολική Βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων και θα διαρκέσει από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 14 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται με αφορμή την αδελφοποίηση της Βιβλιοθήκης του σχολείου με τη Βιβλιοθήκη της Shanhai  στην Κίνα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Window of Shanghai» και με την ευκαιρία της επισήμως καθιερωμένης από τον Δεκέμβριο του 2013, στην 68η σύνοδο των United Nations General Assembly, 31ης Οκτωβρίου ως «Παγκόσμιας Ημέρας των Πόλεων.

Το πρόγραμμα «Window of Shanghai» έχει χαρακτηριστεί ως γέφυρα φιλίας μεταξύ των λαών, ενώ έχει ήδη δωρίσει 65.284 τίτλους βιβλίων σε 61 χώρες του κόσμου, διαδίδοντας τον πολιτισμό και τη γνώση και προωθώντας την ειλικρινή φιλία μεταξύ των λαών.

Η αδελφοποίηση αυτή αποτελεί εξαιρετική τιμή για τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, καθώς είναι η πρώτη της Βιβλιοθήκης της Shanghai με σχολική βιβλιοθήκη σε όλο τον κόσμο.

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη σταδιακή υιοθέτηση μιας νέας αντίληψης γύρω από τον Κινέζικο πολιτισμό και τρόπο ζωής και να συμβάλλει στη συνειδητοποίηση των νέων παιδιών, ότι η γνώση και ο πολιτισμός αποτελούν επένδυση στη μελλοντική βιωσιμότητα και ανάπτυξη της κοινωνίας μας.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για επισκέψεις σχολείων τις πρωινές ώρες καθημερινά μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.



ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Σ. ΑΥΓΟΥΛΕΑ-ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΥ

Ελ. Βενιζέλου 112-114 Περιστέρι Τ.Κ. 12132

Τηλ Βιβλιοθήκης 211 500 2 300 (εσωτ. 132)

email: library@avgouleaschool.gr

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved