z
Πως να επιλέξετε το σωστό σετ συμπλέκτη για το αυτοκίνητό σας
Κατηγορία : Αγορά / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-06-02 12:00:00

Όταν επιλέγετε ένα νέο σετ συμπλέκτη για το αυτοκίνητο ή το φορτηγό σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει πρώτα να εξετάσετε. Σίγουρα θα επιθυμούσατε την καλύτερη δυνατή απόδοση και διάρκεια ζωής ενός τέτοιου εξαρτήματος, γι αυτό σκεφτείτε πρώτα τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το όχημά σας και έπειτα, μπορείτε να επιλέξετε το σετ συμπλέκτη που θα ταιριάξει καλύτερα στις ανάγκες σας.



Ένα όχημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με 4 τρόπους, κατά βάση:



1. Για προσωπική χρήση
2. Για την εργασία
3. Για την απόδοση δρόμου
4. Για αγώνες



Αν και τα περισσότερα οχήματα χρησιμοποιούνται ως συνδυασμοί των παραπάνω, θα πρέπει να έχουμε κατά νου τις ιδιαιτερότητες κάθε είδους χρήσης τους, όταν πρόκειται να αγοράσουμε κάποιο εξάρτημα γι αυτά.



1. Για προσωπική χρήση

 

Σε αυτή την περίπτωση, το όχημα χρησιμοποιείται όπως ακριβώς σχεδιάστηκε, από τους "καθημερινούς" οδηγούς. Το κόστος συντήρησής τους και η ευκολία στη χρήση τους είναι οι μόνοι παράγοντες που θα πρέπει να σας απασχολούν. Επομένως, δε θα χρειαστεί να επενδύσετε πολλά χρήματα στο σετ συμπλέκτη που θα επιλέξετε, δεδομένου ότι δε πρόκειται να τροποποιήσετε τα εξαρτήματά του. Τέλος, εάν σκέφτεστε να πουλήσετε σύντομα το όχημά σας, μπορείτε να αγοράσετε ένα ακόμη φθηνότερο σετ, όμως θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για το ακριβό κομμάτι της εργασίας του συμπλέκτη, δηλαδή την εγκατάστασή του. Εάν το ρουλεμάν αποτύχει ή το υλικό τριβής φθαρεί σύντομα, τότε αυτό το φθηνότερο σετ συμπλέκτη θα σας κοστίσει περισσότερα χρήματα βραχυπρόθεσμα.



2. Για την εργασία



Συνήθως αναφερόμαστε σε φορτηγά, όταν μιλάμε για οχήματα εργασίας, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για τη μεταφορά φορτίων. Αυτό το είδος οχημάτων μπορεί να έχει τροποποιηθεί έτσι ώστε να αυξήσει την αρχική του ιπποδύναμη και ροπή του κινητήρα, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστείτε ένα αξιόπιστο σετ συμπλέκτη, με υλικά τριβής μεγάλης διάρκειας ζωής. Πριν όμως το αγοράσετε, θα πρέπει να αφήσετε τον προμηθευτή σας να ελέγξει όλες τις τροποποιήσεις που έχουν γίνει στο όχημά σας.



3. Για την απόδοση δρόμου



Τα οχήματα απόδοσης δρόμου ακολουθούν περίπου τις ίδιες κατευθυντήριες γραμμές με αυτές των φορτηγών, όταν πρόκειται για την επιλογή σετ συμπλέκτη. Φυσικά, με εξαίρεση τα φορτία που φέρουν τα μεγάλα οχήματα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα απόδοσης έχουν τροποποιήσει τα chip-άκια τους, τις μηχανές τους, τις εξατμήσεις τους, ενώ έχουν αυξήσει τις δυνατότητές τους προσθέτοντας συστήματα Nitro. Εκτός, λοιπόν, από το να ενημερώσετε τον προμηθευτή σας για όλες τις πιθανές τροποποιήσεις, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στα οχήματα μερικής τροποποίησης συνήθως ταιριάζει ένα σετ συμπλέκτη "Σταδίου 2", το οποίο θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σας. Για τα οχήματα που έχουν τροποποιηθεί περισσότερο, είναι προτιμότερα τα σετ συμπλεκτών "Σταδίου 3" έως "Σταδίου 5".



4. Για αγώνες



Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ανησυχείτε για ένα και μοναδικό πράγμα, τη νίκη! Τα χρήματα είναι μόνο το κόστος για να τρέξετε στην πίστα. Έχετε τακτοποιήσει το μηχανικό κομμάτι, γνωρίζετε καλά το όχημά σας και είστε σε θέση να γνωρίζετε τους επαγγελματίες που μπορείτε να εμπιστευθείτε. Σε αυτό το επίπεδο, βλέπουμε τα σετ πολύδισκων συμπλεκτών με μικρότερη διάμετρο, για στιγμιαία απόκριση. Μη ξεχνάτε ότι πρέπει να διαθέτει υψηλής ποιότητας υλικά τριβής.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved