z
«Είναι πολλά τα λεφτά Άρη….»
Κατηγορία : Διάφοροι αρθογράφοι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-23 13:00:00

Η μνημονιακή συγκυβέρνηση λειτουργώντας ως οδοστρωτήρας ισοπεδώνει με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης .

Ο τελευταίος πολυνόμος , στο μέρος που αφορά αποκλειστικά την αυτοδιοίκηση , της έδωσε την χαριστική βολή .

Απολύσεις εργαζομένων στους Δήμους , επιτροπείες , απειλές για επιβολή μέχρι και δέκα φορές επάνω δημοτικά τέλη , ξανά απολύσεις , απαξίωση των αιρετών και μια σειρά από παρόμοια ‘’ευεργετήματα’’ της κυβέρνησης του μνημονίου , με ξεκάθαρο στόχο την διάλυση του θεσμού .

Το στοιχειώδες εναπομείναν αυτοδιοίκητό της περνάει στην Ιστορία .

Οι Συνταγματικές επιταγές που κατοχυρώνουν την αυτοτέλεια του  θεσμού  , τόσο  διοικητικά όσο και οικονομικά , κουρελιάζονται .

Πάντοτε η Αυτοδιοίκηση , ακόμη και στις καλύτερες περιόδους της , αντιμετωπίζονταν από την εκάστοτε κεντρική εξουσία ως το αποπαίδι του δημοσίου τομέα , ακόμη και εχθρικά μπορεί να σημειώσει κάποιος .

Όμως η σημερινή κατάσταση δεν έχει προηγούμενο .

Ασφαλώς θα ήταν λάθος να αναζητηθούν  τα αίτια αυτής της καταδιωκτικής πολιτικής εναντίον των Δήμων και των ανθρώπων , εργαζομένων και πολιτικού προσωπικού , στην ‘’κακία’’ της κεντρικής εξουσίας . Τα αίτια είναι οικονομικά πρωτίστως .

Η Αυτοδιοίκηση αποτελεί μέρος ενός γενικότερου ‘’φιλέτου’’ που η Γερμανική ολιγαρχία και οι ντόπιοι συνεργάτες της επιδιώκουν να κατασπαράξουν .
Τι καλύτερο παράδειγμα από την διαχείριση των απορριμμάτων .

Μήπως είναι ευκαταφρόνητη η κινητή και ακίνητη περιουσία που διαθέτει ο κάθε Δήμος ξεχωριστά ; Είναι πολλά τα λεφτά Άρη , για να θυμηθούμε την γνωστή κινηματογραφική ατάκα , που αποδίδει την αλήθεια των πραγμάτων .

Πράγματι είναι πολλά τα λεφτά και η εφαρμογή των μνημονίων επιβάλλει την μετατροπή της  Αυτοδιοίκησης σε μια περιφερειακή εκτελεστική δομή της κεντρικής εξουσίας ,  ώστε να είναι απόλυτα ελεγχόμενη και εκμεταλλεύσιμη , τους δε αιρετούς , σε υπαλλήλους της .

Ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης αυτής της γενικευμένης επίθεσης που δέχεται η Αυτοδιοίκηση , είναι η συγκρότηση ενός ευρύτατου αγωνιστικού μετώπου από τους αιρετούς , τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες με στόχο την απαλλαγή της Χώρας από τα μνημόνια , για μια άλλη οικονομική και κοινωνική πολιτική , μια στρατηγική ανόρθωσης από τα ερείπια που αφήνει πίσω της η τριμερής συνεταιριστική μνημονιακή κυβέρνηση .

Ας το καταλάβουν πρωτίστως οι Δήμαρχοι και στο επικείμενο έκτακτο συνέδριό τους να κάνουν  το χρέος που απαιτούν οι καιροί και οι αγωνιστικές παρακαταθήκες της Αυτοδιοίκησης .       

Μάκης Μοσχοβούδης 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved