z
Αυτές τις στιγμές είμαστε δίπλα στον Έλληνα Πρωθυπουργό
Κατηγορία : Διάφοροι αρθογράφοι / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-07-14 19:15:00

Γράφει ο Χρήστος Γαλαριώτης

Τις τελευταίες μέρες πολλοί είχαν παρομοιάσει το νέο Πρωθυπουργό ως τον άνθρωπο που δεν πλήρωσε τη δόση στο Δ.Ν.Τ. και χρεοκόπησε την Ελλάδα.

Πολλοί δεν του έδωσαν πολλές ελπίδες να συνεχίσει λέγοντας πως τις επόμενες στιγμές θα είχε παραιτηθεί αφήνοντας τη θέση του σε μια Κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Τελικά από όλες αυτές τις πιθανολογίες καμία δεν απέκτησε υπόσταση οδηγώντας κάποιους στον κάδο των άχρηστων προβλέψεων.

Ποια όμως είναι η σημερινή πραγματική κατάσταση για τον 40χρονο Πρωθυπουργό της χώρας;

Αν ρωτάγατε την άποψή μου θα σας έλεγα πως ο Αλέξης Τσίπρας με απίστευτο θάρρος και απροσδόκητη εμπειρία οδήγησε τη χώρα στο σωστό δρόμο.

Πολλοί συνεχίζουν να λένε πως η μόνη λύση ήταν ο Πρωθυπουργός να αφήσει τους Ευρωπαίους στα κρύα του λουτρού και να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις.

Αντιθέτως, ο Αλέξης  Τσίπρας κλείνοντας τα αυτιά του στο κομματικό συμφέρον και αγκαλιάζοντας αυτή τη φορά το εθνικό συμφέρον της Ελλάδας διαπραγματεύτηκε μέχρι την τελευταία στιγμή κάτω από δύσκολες στιγμές με τους αβυσσαλέους Ευρωπαίους καταφέρνοντας να αποσπάσει μια ομόφωνη συμφωνία.

Μια συμφωνία μονόδρομο, κατά την άποψή μου, που σε καμία περίπτωση δεν είναι μια συμφωνία που θα μας επιστρέψει στη ζωή που κάναμε προ κρίσης. Είναι μια συμφωνία με πολύ σκληρά μέτρα και προϋποθέσεις που θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο τη ζωή των Ελλήνων.

Ας αναρωτηθούμε όμως κάτι. Όλα αυτά τα πέντε χρόνια της μνημονιακής κρίσης που ζήσαμε πραγματικά δύσκολα γιατί δεν καταφέραμε έστω και λίγο να είμαστε σήμερα σε καλύτερη μοίρα;

Γιατί τα μέτρα των προηγούμενων Κυβερνήσεων μας άφησαν πλεόνασμα μόλις 2 δις ευρώ ενώ αυτό θα έπρεπε να ξεπερνάει τα 20; Ερωτήσεις που σε κάνουν να αναλογιστείς αν όλη αυτή η ταπείνωση τα προηγούμενα 5 χρόνια είχε λόγο.

Σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας έχει συμφωνήσει για μια νέα πολυετή υποχρέωση μεταρρυθμίσεων για τη χώρα και αρκετοί είναι εκείνοι που έτρεξαν να τον πολεμήσουν γι’ αυτή τη συμφωνία.

Αναρωτήθηκαν άραγε όλοι αυτοί πως στην πολύωρη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαϊκούς εταίρους ο Πρωθυπουργός της χώρας μας δεν έχασε μόνο, αλλά κέρδισε και πράγματα;

Μήπως αυτό είναι που τους τρομάζει όλους αυτούς;

Μήπως κάποιοι πολιτικοί της χώρας μας έχουν σχέδιο και πλάνο για τη πλήρη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού με το σενάριο δραχμής;

Πολλά είναι τα ερωτήματα και δυστυχώς δεν υπάρχει χρόνος για απαντήσεις σε θεωρίες κατοχικής υστερίας  πλέον, μόνο πράξεις και υλοποιήσεις πραγμάτων.

Ο λαός σίγουρα έχει το γνώθι σ’ εαυτόν να κρίνει τις κινήσεις του καθενός.

Και όπως φαίνεται οι εκλογές πλέον είναι προ των πυλών και η ενδυνάμωση του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα της παρούσας Κυβέρνησης με ανθρώπους τεχνοκράτες που δεν χάνουν χρόνο σε σενάρια αλλά προτιμούν τις πράξεις θα δείξει αν ο κόσμος αναζητά τελικά μια Ελλάδα των πραγματικών μεταρρυθμίσεων ή θέλει ξανά την Ελλάδα της διαδήλωσης των πολλών και του πλουτισμού των λίγων.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved