z
Χαϊδάρι: Πόλη για όλους ή πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων;
Κατηγορία : Γιώργος Αργυρόπουλος / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-12-14 17:00:00

Του Γιώργου Αργυρόπουλου


Στις μέρες μας είναι γεγονός ότι ο απλός κόσμος στο μεγαλύτερό του βαθμό νιώθει μια αποξένωση, η οποία φθάνει σε επίπεδα αποστροφής για την πολιτική. Αυτή η πραγματικότητα έχει προκύψει λόγω του "τέλους της πολιτικής" όπως την ξέραμε, με την έννοια ότι ο ενθουσιασμός που υπήρχε παλιά μαζί με την αναζήτηση ελπίδας σε κάποιο κόμμα δεν υπάρχει πλέον. Και αυτό γιατί η πλειοψηφία, έχοντας δοκιμάσει πολλές λύσεις από αυτές που πλασάρονται τόσα χρόνια, έχει καταλάβει ότι η πολιτική είναι η μαζική διαχείριση της ελπίδας που σχεδόν πάντα οδηγεί στη διάψευσή της.

Όμως ας δούμε τα πράγματα σε τοπικό επίπεδο. Ο απλός πολίτης -και κατ’ επέκταση δημότης- αναζητεί ακόμα τους κατάλληλους για τη διοίκηση του δήμου του. Δεν έχει επέλθει η αντίστοιχη αποστροφή όσο για την κεντρική πολιτική σκηνή. Αυτό συμβαίνει γιατί ο καθένας από εμάς έχει ισχυρούς δεσμούς με τον τόπο όπου μένει και για να το πούμε πιο απλά «τον πονάει τον τόπο του».
Όμως από τους ένθεν κακείθεν των κομματικών παρατάξεων σε επίπεδο τοπικών οργανώσεων στο δήμο μας βλέπουμε συμπεριφορές, οι οποίες είναι αυτές που «σιχαίνεται» πλέον ο πολίτης. Και αυτό ισχύει για όλο το φάσμα των τοπικών οργανώσεων, μηδεμιάς εξαιρουμένης. Πού είναι οι λύσεις που αναζητά ο πολίτης στην καθημερινότητά του; Ακούγεται ο ίδιος, εκφράζεται για το πρόβλημά του; Όχι. Οι κομματικοί ταγοί επιδίδονται όμως σε ενέργειες και καθαρά κομματικές και "ακτιβιστικές", προσπαθώντας να περισώσουν ό,τι μπορούν.
Ο πολίτης τώρα χρειάζεται πρόσωπα νέα και αδιάφθορα να τον εκφράσουν, να τον καθοδηγήσουν στην βελτίωση των δομών και των προβλημάτων του δήμου μας. Θέλουν το Χαϊδάρι να είναι πόλη για όλους και όχι πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων. Διεργασίες γίνονται και εντείνονται όσο πλησιάζει η κάλπη των δημοτικών εκλογών. Το τοπίο όμως είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο. Μόνο με μία νέα, φρέσκια ανεξάρτητη και υπερκομματική κίνηση θα γίνει ένα πρώτο βήμα προς την ενότητα και την αναζήτηση συλλογικών λύσεων στα συλλογικά προβλήματα.
Η καθαριότητα, η φωτεινή σηματοδότηση, η ύπαρξη καθαρών και ασφαλών πλατειών και παιδικών χαρών, η ανάπτυξη του αθλητισμού με ενίσχυση των τοπικών σωματείων, η ενίσχυση των δημοτικών βιβλιοθηκών, η ιστορική και τουριστική προβολή του δήμου, η αντιμετώπιση σε τοπικό επίπεδο του κοινωνικού αποκλεισμού είναι μερικά από τα ζητήματα του Χαϊδαρίου που χρειάζονται κοινά αποδεκτές λύσεις με συζήτηση και διάλογο και όχι με διχασμούς του χτες.
Έτσι θα μπορέσει το Χαϊδάρι να πάει μπροστά καθώς έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Να γίνει εν τέλει πόλη για όλους και όχι έρμαιο της κακώς νοούμενης πολιτικής τάξης.
© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved