z
Δεκαεπτά χρόνια συνεχούς προσφοράς στην πόλη του Περιστερίου και τους πολίτες της
Κατηγορία : Κωνσταντίνος Γεννάδης / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-05-12 21:00:00

Γράφει ο Κωνσταντίνος Γεννάδης

Οι δημότες του Περιστερίου προσερχόμενοι στις κάλπες της 26ης Μαΐου 2019, θα αξιολογήσουν το έργο του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη και της παρούσας Δημοτικής Αρχής την τελευταία πενταετία (2014-2019), αλλά και το συνολικό έργο της δημοτικής μας παράταξης «Με την Κοινωνία Μπροστά» από το 2002 μέχρι σήμερα - έτος κατά το οποίο ανατέθηκε στην παράταξή μας με επικεφαλής τον Ανδρέα Παχατουρίδη η τιμητική ευθύνη διοίκησης της πόλης του Περιστερίου.

 

Ασφαλώς και είναι αντικειμενικά αδύνατο, σε ένα άρθρο να αποτυπωθούν το σύνολο των έργων, μικρών και μεγάλων, που έχουν συντελεστεί στην πόλη του Περιστερίου όλα αυτά τα δεκαεπτά χρόνια. Η πραγματικότητα που βιώνει ο δημότης - και αναφερόμαστε σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου – είναι μια γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του, που είναι αισθητή στην καθημερινότητα όλων όσων ζουν και εργάζονται στο Περιστέρι.

 

Αυτή η αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής είναι αισθητή όχι μόνο στους δημότες, αλλά και σε εκείνους που επισκέπτονται το Περιστέρι, οι οποίοι στο σύνολο τους μένουν κατενθουσιασμένοι από την γνωριμία τους με την πόλη. Αρκεί να αναλογιστούμε όλοι μας, πόσες φορές στο πρόσφατο παρελθόν έχει τύχει να βρεθούμε σε συζητήσεις με συγγενείς, φίλους και γνωστούς, και όταν οι συζητήσεις αυτές περιστρέφονται γύρω από το Περιστέρι, πάντοτε καταλήγουν με επαινετικά σχόλια για τον Δήμαρχο Ανδρέα Παχατουρίδη και το έργο που έχει επιτελεστεί από την παρούσα Δημοτική Αρχή.

 

Θεωρώ όμως ότι είναι χρήσιμο, με απόλυτο σεβασμό στην κρίση του δημότη της πόλης του Περιστερίου, να υπενθυμίσουμε μερικά από τα σημαντικότερα έργα που έχουν γίνει τα δεκαεπτά αυτά χρόνια, στο πλαίσιο και μιας πληρέστερης ενημέρωσης του ίδιου του δημότη για την πόλη του.

 

Στον τομέα των τεχνικών υπηρεσιών οι τρεις σταθμοί Μετρό (Άγιος Αντώνιος, Περιστέρι, Ανθούπολη), το κτίριο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου, τα «Δίδυμα Κλειστά Γυμναστήρια Χωράφας» στο Βόρειο Περιστέρι, Βιοκλιματικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί στην περιοχή Τσαλαβούτα (στο Ο.Τ. 1) και στην οδό Στράβωνος.

 

Κατασκευάστηκε επίσης το 2ο Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης στην περιοχή του Λόφου Αξιωματικών, το οποίο διαθέτει δυο πισίνες, εκ των οποίων η μια Ολυμπιακών διαστάσεων.

 

Έγινε ανάπλαση του Άλσους Περιστερίου, στηριζόμενη στην φιλοσοφία του οικολογικού σχεδιασμού για την βελτίωση του αστικού μικροκλίματος με την ανάπτυξη του φυσικού του πλούτου.

 

Σε οδικούς άξονες, η ανάπλαση της νησίδας της οδού Θηβών, η διάνοιξη της οδού Πελοπίδα και η δημιουργία νησίδων πρασίνου, η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της οδού Σικάγου και η κυκλοφοριακή ρύθμιση της περιοχής Μ. Αντύπα.

 

Η ανάπλαση της οδού Αιμιλίου Βεάκη (παράλληλος της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, του κεντρικού εμπορικού πεζόδρομου του Περιστερίου) με την διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, την δημιουργία εμπορικών καταστημάτων καθώς και χώρων εστίασης και αναψυχής, τόνωσε σημαντικά την οικονομική ζωή της πόλης, καθιστώντας την προαναφερόμενη οδό πόλο έλξης για την νεολαία.

 

Η ανανεωμένη σήμερα ιστορική 1η Παιδική Χαρά Περιστερίου, προσελκύει μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη την διάρκεια της μέρας, με τα μεγάλα και εντυπωσιακά της σιντριβάνια, δίνοντας νέα πνοή και ομορφιά στο κέντρο της πόλης.

 

Σημαντικές ανακαινίσεις έλαβαν χώρα και σε χώρους πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως αυτή του κινηματογράφου ΣΙΝΕ ΠΕΡΑΝ, του Δημοτικού Ωδείου, του κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (πρώην 2ο Δημοτικό – Πέτρινο), καθώς και του Κινηματοθέατρου «ΚΩΣΤΑΣ ΓΑΒΡΑΣ» (πρώην ΕΦΗ).

 

Τέλος, κατασκευάστηκαν έξι γήπεδα τένις με σύγχρονες υποδομές στην περιοχή Τσαλαβούτα, ανακατασκευάστηκαν πεζοδρόμια και βελτιώθηκε ο φωτισμός σε όλη την πόλη.

 

Στον τομέα του πολιτισμού, το 2004 διεξήχθησαν στην πόλη του Περιστερίου με απόλυτη επιτυχία Ολυμπιακοί Αγώνες Πυγμαχίας, με το Περιστέρι να βρίσκεται με τον τρόπο αυτό στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

 

Αναπτύχθηκαν δομές με απώτερο σκοπό την πολιτιστική ανάπτυξη του Δήμου Περιστερίου, με τις οποίες επιδιώχθηκε και τελικά επιτεύχθηκε να καταστεί ο ίδιος ο δημότης συμμέτοχος σε αυτή την πολιτιστική ανάπτυξη. Βασική αρχή της πολιτικής της δημοτικής μας παράταξης για τον πολιτισμό, είναι η συμμετοχική διαδικασία των δημοτών.

 

Η ανακαίνιση του Δημοτικού Ωδείου, η δημιουργία των τμημάτων χορού, τα δημιουργικά εργαστήρια (εργαστήρια χειροτεχνίας-κοσμήματος, ζωγραφικής παιδιών-ενηλίκων, κοσμήματος, ραπτικής, κεντητικής, Αγιογραφίας, φωτογραφίας, χορών παραδοσιακών-μοντέρνου), τα θεατρικά τμήματα της Πειραματικής Θεατρικής Σκηνής «Ανδρέας Βαρούχας», το παιδικό θεατρικό παιχνίδι για παιδιά μέχρι 8 ετών, το θεατρικό εργαστήρι των ενηλίκων και το θεατρικό εργαστήρι για την Τρίτη Ηλικία, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα της πολιτιστικής ανάπτυξης που έχει επιτευχθεί στην πόλη μας τα τελευταία 17 χρόνια.

 

Η νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη διαθέτει τμήματα μουσικής, ηλεκτρονικής και παιδικής βιβλιοθήκης, και στεγάζεται στο παραδοσιακό «πέτρινο» 2ο Δημοτικό Σχολείο.

 

Η λειτουργία του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου, δίνει την δυνατότητα στους δημότες να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, και να εκτιμήσουν ακόμη περισσότερο την σημασία της μόρφωσης και της επιστημονικής κατάρτισης, στην διαμόρφωση και την συγκρότηση της προσωπικότητας του σύγχρονου ανθρώπου.

 

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο σημείο του παρόντος άρθρου, είναι αντικειμενικά αδύνατο να απαριθμήσει κανείς σε ένα άρθρο, το σύνολο των έργων που έχουν συντελεστεί στην πόλη του Περιστερίου τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια.

 

Έγινε αναφορά στα χαρακτηριστικότερα και σημαντικότερα εξ αυτών των έργων, και κατά την άποψη μας είναι εμφανές το ενδιαφέρον και η αγάπη που έμπρακτα έχει επιδείξει για την πόλη και τους δημότες της ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και η δημοτική μας παράταξη.

 

Πολλά έργα μπορούν και πρέπει να γίνουν την επόμενη τετραετία. Οι δημότες γνωρίζουν πολύ καλά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής που βιώνουν, έχουν ωριμότητα και κρίση την οποία εμπιστευόμαστε απόλυτα, και θεωρούμε ότι θα στηρίξουν τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη και την δημοτική μας παράταξη «Με την Κοινωνία Μπροστά», γιατί επιθυμούν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

 

Κωνσταντίνος Γεννάδης

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω – Σύμβουλος Δημάρχου Περιστερίου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη «Με την Κοινωνία Μπροστά»

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved