z
«Από τη γελοιότητα στη γιορτή και το θρήνο. Μια διαδρομή επτά ημερών...»
Κατηγορία : Αρχική / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-03-13 12:00:00

του Γιάννη Δάρα



Από τα αλήστου μνήμης σκηνικά στο γήπεδο της Βέροιας, στο παιχνίδι της τοπικής ομάδος με τον Αρη και το μυθικό σύνθημα από τα μεγάφωνα "Όποιος δεν έχει δουλειά να φύγει από τον αγωνιστικο χώρο", βιώσαμε την ποδοσφαιρική εμπειρία της Τετάρτης στο Ολντ Τράφορντ.

Την ώρα που η Ρεάλ πανηγύριζε την πρόκριση και έβαζε πλώρη για τον τελικό του Γουέμπλει, η Γιουνάιτεντ "έβραζε" για την αποβολή του Νάνι από τον Τούρκο διαιτητή Τσακίρ. Την ίδια ώρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στη Βενεζουέλα, άφηνε την τελευταία του πνοή ο Ούγκο Τσάβες αλλάζοντας το πολιτικό σκηνικό σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο.

Ο Ρονάλντο πέτυχε γκολ και δεν πανηγύρισε. Ο Μουρίνιο έπλεξε το εγκώμιο της Γιουνάιτεντ λέγοντας πως έχασε η καλύτερη ομάδα αλλά και του τερματοφύλακα του, Λόπεθ. Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο γκολκηπερ της αγγλικής ομάδος ο Ντε Χέα αλλά δυστυχώς γι αυτός θα παρακολουθήσει τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ από την τηλεόραση.

Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον όμως πνέει μένεα για τον Τούρκο διαιτητή και αν μπορούσε θα τον έφρνε στο τσακίρ κέφι και θα τον ...χόρευε τσιφτετέλι. Προσωπικά πιστεύουμε ότι η αποβολή, αν και αυστηρή, ήταν σωστή γιατί ο Νάνι θα μπορούσε να είχε αφήσει αναίσθητο τον Αμπελόα με το άπλωμα του ποδιού του έτσι όπως τον βρήκε στο στήθος. Ούτως ή άλλως ο κ. Τσακίρ έφερε τους Εγγλέζους στο τσακιρ κέφι και δύσκολα θα κλείσουν μάτι όσες μπίρες κι αν πιουν στις πάμπ στις όχθες του ποταμού της πόλης.

Για εμάς το πιο πιθανό είναι ο Μουρίνιο να σηκώσει τον Μάιο το τρόπαιο στο Λονδίνο και να μετακομίσει στο Μάντσεστερ για να διαδεχθεί τον σερ Αλεξ. Από την άλλη πλευρά δεν θα είναι απίθανο ο Ρούνει να πάει στη Μαδρίτη.

Μέσα σε δέκα ημέρες η Ρεάλ από την κόλαση βρέθηκε στον παράδεισο με δύο νίκες επί της Μπαρτσελόνα και μια πρόκριση σε βάρος της Γιουνάιτεντ. Στη ζωή όλα είναι ρευστά, επομένως και στον αθλητισμό και την πολιτική.

Ο Ούγκο Τσάβες νικήθηκε από την κακιά αρρώστεια και όλοι αναρωτιούνται τώρα ποιά θα είναι η επόμενη μέρα όχι μόνο στη Βενεζουέλα αλλά σε όλη την Κεντρική και Λατινική Αμερική. Στη κηδεία του παραβρέθηκαν εχθροί και φίλοι αναγνωρίζοντας τη μεγάλη του προσωπικότητα.. Μπροστά στο θάνατο δεν υπάρχουν νικητές, μόνο ηττημένοι για αυτό και οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ δεν θα πρέπει να παίρνουν και τόσο σοβαρά τον αποκλεισμό. Η ζωή γι αυτούς συνεχίζεται όπως και για τους μπέμπηδες.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved