z
«Μοιραίοι…»
Κατηγορία : Αρχική / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-11-13 08:00:00

Εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια με το westnews.gr–και - πολύ τιμητικό για μένα – μου ζητήθηκε και συν-τρέχω.

Δεν ξέρω, στ’ αλήθεια, από πού ν’ αρχίσω και τι να πρωτοπώ. Δεν ξέρω πόσο πειστικά θα το κάνω αλλά πάντως θα μιλώ χαμηλόφωνα για να μη σκεπάζεται ο ήχος του πριονιού που ροκανίζει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και το μέλλον της κοινωνίας μας.

Γι’ αυτό η οχλοβοή της καιροσκοπικής, ψηφοθηρικής δημοκοπίας! Για να σκεπάζεται το πριόνι και οι τίμιες φωνές, ένοχες κι αυτές από την πονηρή γενίκευση του “όλοι φταίνε”, για να μπορούν στο “όλοι” να κρύβονται καλά όσοι “γνωστοί” και πάντως μετρημένοι και συγκεκριμένοι στ’ αλήθεια φταίνε!

Κι εμείς; Εμείς ας συμφωνήσουμε εξ αρχής πως μόνο οι δειλοί και άβουλοι καθίστανται μοιραίοι.

Όπως οι λειτουργοί, οι άρχοντες, της τοπικής αυτοδιοίκησης οι “αιρετοί”…

Ήρθε η ώρα να αναλογισθούμε πόσο τραυμάτισαν το κύρος των θεσμών που υπηρετούσαμε, τα πρόθυμα ΝΑΙ που αλόγιστα προσφέραμε και τώρα μας εμποδίζουν αθροιζόμενα να αναστείλουμε την προϊούσα αμφισβήτηση και την οσονούπω πλήρη καταρράκωση τους.

Έμοιαζε οικονομικό το πρόβλημα της αυτοδιοίκησης αλλά δεν ήταν. Τελευταίως δίνονταν μάχες εμπροσθοφυλακής για τις περικοπές της χρηματοδότησης αλλά τώρα δίνονται μάχες οπισθοφυλακής για τη διάσωση αυτού καθεαυτού του θεσμού.Εξ αρχής έμοιαζε θέμα οικονομικό αλλά ήταν πρωτίστως, βαθύτατα πολιτικό.

Οι αιρετοί θα καταστούν μοιραίοι;

Η αξία πάντως της δικής τους ελευθερίας είναι ανυπολόγιστη όπως και η έμπνευσή τους και η δύναμή τους από το μοναδικό τους πλεονέκτημα να συναναστρέφονται καθημερινά το λαό.

Λάμπρος Μίχος

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved