z
Εθνική Εστία: Σεμινάρια πρώτων βοηθειών
Κατηγορία : Αρχική / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-11 20:15:00

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Η Εθνική Εστία» σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Εθελοντών Αττικής διοργάνωσε τις Κυριακές 02 και 09 Δεκεμβρίου σειρά σεμιναρίων με θέμα "Πρώτες Βοήθειες & Βασικές Αρχές Πυρασφάλειας".

Η προσέλευση μελών και φίλων του Συλλόγου ήταν πραγματικά απρόσμενη καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπέρασε κατά πολύ τα όρια που είχαν δοθεί από τους εκπαιδευτές της ΕΕΕΔΕΑ.

Το σεμινάριο χωρίστηκε σε δυο κύκλους, την μια Κυριακή αναφέρθηκαν βασικές πρώτες βοήθειες (προσέγγιση τραυματία, λαβές εκτάκτου ανάγκης, απεγκλωβισμός από αυτοκίνητο, αντιμετώπιση αιμορραγίας-στραμπουλήγματος ενώ την δεύτερη Κυριακή παρουσιάστηκε η θεματική ενότητα της πυρασφάλειας (χρήση πυροσβεστήρα, κινήσεις αντιμετώπισης φωτιάς, εγκαύματα) και της καρδιοπνευμονικής  αναζωογόνησης - φιλί της ζωής.



Όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από τις χρηστικές γνώσεις που πήραν και αυτή ήταν η μεγαλύτερη ανταπόδοση τόσο των εκπαιδευτών όσο και του Δ.Σ. του Συλλόγου, δίνοντας ώθηση και για άλλες παρόμοιες δράσεις.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved