z
Ισπανία-Ολλανδία 1-5
Κατηγορία : Αρχική / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-06-14 00:05:00

Εκδικητικές διαθέσεις είχε στο Arena Fonte Nova στο Σαλβαδόρ η Ολλανδία, η οποία παρ'όλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ με πέναλτι-φάντασμα, σκόραρε στη συνέχεια 5 γκολ και ταπείνωσε την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Ισπανία.

 

Στο πρώτο ημίχρονο, η Ισπανία είχε υπεροχή ωστόσο και οι 2 ομάδες είχαν από μία φάση με Σίλβα και Σνάιντερ. Στο 27’, όμως, ο Ιταλός διαιτητής της αναμέτρησης Ριτσόλι μπερδεύτηκε από την πτώση του Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος πάτησε τον Φλάαρ και έπεσε και καταλόγισε «την εσχάτη των ποινών». Ο Τσάμπι Αλόνσο άνοιξε το σκορ από τα 11 βήματα.

 

Στο 45’, έπειτα από βαθιά μπαλιά, ο Φαν Πέρσι έδειξε ότι κατέχει πολύ καλά το ένστικτο του επιθετικού. Με μια τρομερή βουτιά πέτυχε την κεφαλιά, κρέμασε τον Κασίγιας και έκανε το 1-1.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισπανοί δεν υπήρχαν. 2-1 από τον Ρόμπεν στο 53', 3-1 από Ντε Φράι στο 64’. Σε αυτή τη φάση γίνεται ξεκάθαρο επιθετικό φάουλ στον Κασίγιας, ωστόσο δεν καταλογίζεται. Δεν κρατιόνται οι «οράνιε» και έτσι 4-1 από τον Φαν Πέρσι στο 72’ έπειτα από τραγικό λάθος του Ικέρ Κασίγιας μέσα στην περιοχή.  Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ρόμπεν που ξανασκόραρε. Mε μια τρομερή κούρσα έκανε πανηγυρικά το 5-1.

 

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ: Κασίγιας, Αθπιλικουέτα, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Τσάμπι Αλόνσο (63' Πέδρο), Νταβίντ Σίλβα (78' Φάμπρεγκας), Ινιέστα, Ντιέγκο Κόστα (63' Τόρες).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (5-3-2): Σίλεσεν, Γιάνμαατ, Ντε Φράι (77' Φέλτμαν), Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι, Μπλιντ, Νάιτζελ ντε Γιόνγκ, Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (62' Βαϊνάλντουμ), Σνάιντερ, Ρόμπεν, Φαν Πέρσι (79' Λενς).

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved