z
Τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων
Κατηγορία : Αρχική / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-08-20 17:15:00

Μεγάλες διακυμάνσεις αναμένονται στις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αύγουστου. Σημαντική πτήση εκτιμάται ότι θα έχουν οι βάσεις των σχολών του 2ου και 4ου πεδίου, ενώ άνοδος αναμένεται σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές και τις ειδικές κατηγορίες.

Η χαμηλή επίδοση των υποψηφίων στη Φυσική και τα μαθηματικά, η συμπλήρωση των μηχανογραφικών με κριτήρια την εγγύτητα στον τόπο διαμονής και την επαγγελματική αποκατάσταση, διαμορφώνει εφέτος πτωτική τάση στις σχολές του 2ου και 4ου πεδίου, προοιωνίζεται σημαντική άνοδο σε στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές αλλά και στις ειδικές κατηγορίες, και τεράστια πτώση σε περιφερειακά ΤΕΙ.

Η εισαγωγή σε χαμηλόβαθμα τμήματα ΤΕΙ της περιφέρειας όπως των τουριστικών επιχειρήσεων, φυτικής και ζωικής παραγωγής, και μηχανολογίας και ηλεκτρολογίας δεν θα απαιτήσει όπως όλα δείχνουν πάνων από 4 η 5 γενικό βαθμό πρόσβασης

Πολύ υψηλός αναμένεται ο ανταγωνισμός στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές όπου μειώθηκαν δραματικά οι θέσεις αλλά και στις ειδικές κατηγορίες οι οποίες πέρυσι είχαν κυμανθεί πολύ χαμηλά και φέτος με την γεωγραφική διεύρυνση του δικαιώματος ένταξης οι βάσεις αναμένεται να ανέβουν αρκετά κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται στις φυσικομαθηματικές , τις πολυτεχνικές και τις σχολές πληροφορικής

Οριακή τελικά φαίνεται ότι θα είναι η πτώση στις ιατρικές σχολές όχι όμως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπου θα διατηρήσουν το φράγμα των 19.000 μορίων.

Νομικές, ψυχολογίες και φιλολογίες αναμένεται να ανέβουν όχι όμως και οι παιδαγωγικές αφού η στρόφιγγα των διορισμών έχει κλείσει και οι υποψήφιοι δεν τις προτιμούν πια.

Όσο για τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές σχολές αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved