z
Υπερψηφίστηκε το Ασφαλιστικό- Φορολογικό νομοσχέδιο
Κατηγορία : Αρχική / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-05-09 06:00:00

Με την οξεία αντιπαράθεση του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη κορυφώθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το ασφαλιστικό/φορολογικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο τέθηκε τα μεσάνυχτα σε ονομαστική ψηφοφορία και έτυχε της στήριξης μόνον της πλειοψηφίας, αφού σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε.

Ειδικότερα, "ναι" είπαν οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ενώ υπήρξαν 143 "όχι" από την αντιπολίτευση. Απουσίασαν τέσσερις βουλευτές (από τη ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κώστας Βλάσσης, από το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά και από την Χρυσή Αυγή ο Νίκος Μίχος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές της ΝΔ δήλωσαν "παρών"στο άρθρο 38 για την παράταση του αγγελιόσημου για τρεις μήνες.

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός υπερασπίστηκε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για έλλειψη εναλλακτικών προτάσεων.

"Με την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να κάνει τη ΝΔ κόμμα διαμαρτυρίας", είπε, κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν έχει καμία εναλλακτική πρόταση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε στην ομιλία του επαναφέροντας το αίτημα για διεξαγωγή εκλογών, "για να μπει ένα τέλος στο διασυρμό της χώρας".

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης.

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved