z
Αγία Βαρβάρα: Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Τράπεζας Χρόνου
Κατηγορία : Αγία Βαρβάρα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-02-07 14:35:00

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014, η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της, παρουσία των υπαλλήλων της, περίπου 20 μελών της, καθώς και του Δημάρχου Γιώργου Καπλάνη.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος στάθηκε στα οφέλη του εθελοντισμού, ειδικά στην τρέχουσα οικονομική και κοινωνική συγκυρία, τονίζοντας ότι ο άνθρωπος ζει καλύτερα όταν μοιράζεται και προσφέρει. Συγκεκριμένα για την Τράπεζα Χρόνου ο κ.Καπλάνης επισήμανε ότι «τα μέλη της αξιοποιούν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους, συνεισφέροντας έτσι στο κοινωνικό σύνολο και ωθώντας προς την κατεύθυνση της αλλαγής νοοτροπίας».

Η Τράπεζα Χρόνου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας λειτουργεί από το 2010 και αριθμεί δεκάδες μέλη.  Εδώ και ένα χρόνο στηρίζεται από τον Όμιλο UNESCO για τον Πολιτισμό της Ειρήνης και σε αυτό το διάστημα έχει διευρύνει κατά 42 άτομα το ήδη σημαντικό δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης της.

Σκοπός της Τράπεζας Χρόνου είναι η οργάνωση μιας μικρής κοινωνίας, στην οποία ανταλλάσσονται υπηρεσίες και αγαθά, χωρίς χρήματα, χρησιμοποιώντας ως μονάδα μέτρησης τα ΤΕΜ (Τοπική Εναλλακτική Μονάδα). Αυτό άλλωστε, δηλαδή έξτρα ΤΕΜ, ήταν το δώρο που περίμενε τα μέλη της Τράπεζας Χρόνου, που κέρδισαν το φλουρί κατά την κοπή της πίτας.

Στην Τράπεζα Χρόνου έχουν ενταχθεί πολίτες όλων των κοινωνικών ομάδων και καθημερινά ανταλλάσσουν υπηρεσίες και αγαθά. Ελπίζουμε σύντομα να αυξήσουμε περαιτέρω τη δυναμική μας, κάνοντας βίωμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας τα οφέλη της ανταλλακτικής οικονομίας!

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved