z
Αγία Βαρβάρα: Μια όμορφη εικαστική παρέμβαση
Κατηγορία : Αγία Βαρβάρα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2020-06-22 18:00:00

Στην Αγία Βαρβάρα προωθούν εικαστικές παρεμβάσεις αρχής γενομένης από τους κάδους απορριμμάτων της πόλης.

 

Η πρωτοβουλία ανήκει στην δημοτική αρχή και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού στο δήμο Αγίας Βαρβάρας, τον γνωστό ράπερ, Νίκο Βουρλιώτη, ο οποίος μαζί με μαθητές του Εικαστικού Κέντρου Τεχνών, φοιτητές του ΠΑΔΑ κι απλούς μαθητές ή φίλους της τέχνης, μετέτρεψαν τους κάδους απορριμμάτων σε έργα τέχνης.

 

Το πρώτο ραντεβού δόθηκε την περασμένη Τετάρτη και αφoύ στέφθηκε με επιτυχία ακολούθησε η δεύτερη συνάντηση σήμερα.

 

«Οι νέοι κάδοι στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας «ζωντανεύουν» με τις ιδέες των μαθητών του Εικαστικού Κέντρου Τεχνών, φοιτητές του ΠΑΔΑ κι απλούς μαθητές ή φίλους της τέχνης, μεταλλάσσοντας σε μικρά έργα τέχνης αντικείμενα της καθημερινής μας ζωής.

 

Δίνουμε νότες γεμάτες χρώμα, χαμόγελο και χαρά στον «γκρίζο» καμβά των κάδων, γιατί πιστεύουμε ότι η κάθε μέρα μας είναι ξεχωριστή και θέλουμε να την ζούμε έντονα» έγραψε σε ανάρτησή του ο ΝiVo.

 

«Τοιχογραφίες υψηλής αισθητικής, καλλιτεχνικής και συμβολικής αξίας, στη φάση της εκτέλεσης, από ένα μοναδικό στο είδος του καλλιτέχνη, διεθνούς φήμης και αναγνώρισης. Όσοι λένε ότι παραμελούμε άλλα σοβαρά, πλανώνται. Τίποτα δεν αφήνουμε πίσω. Όσοι  ισχυρίζονται ότι όλα αυτά είναι περιττές πολυτέλειες, πέφτουν έξω. Έτσι αλλάζουμε την πόλη μας, την εικόνα της πόλης μας και την εντύπωση που έχουν οι άλλοι για την πόλη μας. Όσοι νομίζουν ότι θα κάνουμε πίσω, λόγω των εμποδίων που μας βάζουν, ματαιοπονούν. Έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Όσοι ελπίζουν ότι δεν θα προχωρήσουμε παρακάτω, είναι μακριά νυχτωμένοι. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να είμαστε εδώ, αν δεν είχαμε σκοπό, ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους, να τα διορθώσουμε ΟΛΑ!!!», έγραψε σε δική του ανάρτηση ο Δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος.

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved