z
Αγία Βαρβάρα: Παρουσιάστηκε το ΕΣΠΑ
Κατηγορία : Αγία Βαρβάρα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-04-04 15:00:00

Το ΕΕΑ, συνεχίζοντας τις παρουσιάσεις του ΕΣΠΑ στους επαγγελματίες, οργάνωσε νέα εκδήλωση παρουσίασής του στο δήμο Αγίας Βαρβάρας, στις 3 Απριλίου.

Κατά την παρουσίαση, πλήθος επαγγελματιών της περιοχής ενημερώθηκε για όλες τις πτυχές του προγράμματος: “Ενίσχυση Μ.Μ.Ε που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης-Τουρισμού-Εμπορίου-Υπηρεσιών”. Η ενημέρωση αφορούσε και ειδικά προβλήματα και απορίες που υπήρχαν ως προς την υποβολή αιτήσεων, την υπαγωγή των ΚΑΔ στο πρόγραμμα, την χρηματοδότηση κλπ.

Η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία Δήμο Αγίας Βαρβάρας, την ΕΛΑΝΕΤ (Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία) που είναι Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια Αττικής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Γιώργος Καπλάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΕΣΠΑ και Καινοτομίας Λεωνίδας Αθανασιάδης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡΟΜ Βασίλης Δημητρίου, η πρόεδρος του συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Σοφία Σαββίδου, ο πρόεδρος Πλακοποιών και Εμπόρων Σαμπάνης και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Εργαζομένων στα επιμελητήρια Κων. Γιάκας.
ag.varvara_espa_Kaplanis.jpg
Ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης καλωσορίζοντας τους επαγγελματίες και τους ομιλητές ως οικοδεσπότης, εξέθεσε τις δυσκολίες που περνάνε οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής λόγω της κρίσης. Ο Δήμος τόνισε ότι πρέπει να είναι αρωγός στους δημότες σε θέματα απασχόλησης και ανάπτυξης. «Μπορεί, είπε, ένας δήμος να κάνει μεγάλα και σπουδαία έργα αλλά αυτό δεν είναι τίποτα. Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να υποστηρίξει τους συνδημότες του, επιχειρηματίες, τους άνεργους, τους ανθρώπους του μόχθου. Για να το πετύχουμε αυτό σκεφτήκαμε να κάνουμε αυτή την ημερίδα με τους ανθρώπους του Επιμελητηρίου που είναι οι πιο υπεύθυνοι να μας μιλήσουν για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και για να πληροφορηθούμε σε τι μπορούμε να το αξιοποιήσουμε. Η συνεργασία με το ΕΕΑ όμως θα συνεχιστεί και σε άλλους τομείς όπως τα σεμινάρια για επαγγελματίες, για τεχνικό ασφαλείας για πιστοποίηση επιχειρήσεων».
ag.varvara_espa_Athanasiadis.jpg
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής για το ΕΣΠΑ κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης αφού εξήρε την πρωτοβουλία του ΕΕΑ, τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η κατανόηση του προγράμματος ΕΣΠΑ ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί. «Η ενημέρωση αυτή, είπε, έχει και σκοπό να μη μπορεί να πει κανείς ότι «δεν ήξερα»!

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved