z
Δύο ακόμα σημαντικά έργα για τη Δυτική Αθήνα, σε Χαϊδάρι και Αγία Βαρβάρα
Κατηγορία : Αγία Βαρβάρα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-11-10 08:55:00

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην 35η συνεδρίαση του, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, ενέκρινε ακόμη  δύο  σημαντικά έργα για τη Δυτική Αθήνα.

 

Πιο συγκεκριμένα το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε:

►τη  σύναψη και τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Χαϊδαρίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο:

 

«Διάστρωση συνθετικού χλοοτάπητα και εργασίες συντήρησης στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Α΄ αθλητικού κέντρου Δήμου Χαϊδαρίου».

 

Σκοπός του έργου είναι η λειτουργική αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου ώστε να μπορέσει να αποτελέσει χώρο άθλησης και προπόνησης πλήθους αθλητικών σωματείων του Δήμου Χαϊδαρίου. Το έργο αφορά στην απομάκρυνση του φυσικού χλοοτάπητα του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου και στη διάστρωση νέου συνθετικού, συνολικού εμβαδού 8.600 τ.μ. Το γήπεδο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και 3ης Σεπτεμβρίου.

► τη  σύναψη και τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την κατασκευή του έργου με τίτλο:

 

«Κατασκευή υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων πρασίνου στα Ο.Τ 668-660 Δήμου Αγίας Βαρβάρας».

Σκοπός του έργου είναι η διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων σε χώρους πρασίνου, αναψυχής και άθλησης των κατοίκων του Δήμου, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της περιοχής και στην ποιοτική και αισθητική αναβάθμισή της. Τα δύο οικοδομικά τετράγωνα είναι εμβαδού 1.445 τ.μ. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργασίες και στο οδόστρωμα τμήματος της οδού Ρήγα Φεραίου μεταξύ των δύο χώρων προκειμένου να υπάρξει οπτική και λειτουργική ενοποίησή τους.

 

Οι προϋπολογισμοί των παραπάνω έργων σύμφωνα με τις μελέτες, ανέρχονται αθροιστικά στο ποσό των 960.100,00 ευρώ.

 

Η χρηματοδότηση γίνεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής (ΚΑΕ  9777.03.022 και  9777.03.029 αντίστοιχα).

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved