z
Γ. Καπλάνης: «Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας»
Κατηγορία : Αγία Βαρβάρα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-10-09 12:55:00

Αγαπητοί συμπολίτες-ισες,

Αντίθετα από τις επίσημες διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας, στο Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», το τελευταίο διάστημα, έχει συντελεστεί ουσιαστική υποβάθμιση της λειτουργίας του.

Αυτή η απαράδεκτη εξέλιξη προκαλεί έντονα αισθήματα αγανάκτησης σε ολόκληρη την πόλη μας και αντίστοιχα έντονη πρέπει να είναι και η αντίδρασή μας.

Έχουμε, επανειλημμένα, τονίσει ότι η συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι αδιαπραγμάτευτη για το Δήμο, ότι ποτέ δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει.

Φαίνεται  δεν κατάλαβαν ότι το εννοούμε, ότι με το Νοσοκομείο της πόλης μας δεν μπορεί να παίζει κανένας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης είχε καταθέσει ένα σχέδιο με το οποίο αποδεχόταν  συγκεκριμένες προτάσεις του Δήμου για τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Ήταν μια κατ’ αρχή βιώσιμη λύση για το Νοσοκομείο ενώ παράλληλα συνεχίζαμε να διεκδικούμε την αναβάθμιση του.

Όμως, καμιά από τις δεσμεύσεις του Υπουργού κ. Γεωργιάδη δεν τηρήθηκε. Για τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας και ολόκληρης της Δυτικής Αθήνας δεν έχει διαφορά αν ο Υπουργός ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να υλοποιήσει τις ίδιες του τις αποφάσεις. Σημασία έχει το αρνητικό μέχρι στιγμής αποτέλεσμα και ο κ. Γεωργιάδης οφείλει να δώσει απαντήσεις γι’ αυτό, όχι στον Δήμο αλλά στους πολίτες.

Ας μη μας πουν ότι οι συμπολίτες εξυπηρετούνται προσωρινά από άλλα Νοσοκομεία. Η φροντίδα υγείας στη Δυτική Αθήνα είναι ήδη υποβαθμισμένη, στα Νοσοκομεία κυριαρχεί το φαινόμενο των ράντζων, οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ λειτουργούν με μεγάλα κενά και ελλείψεις.

Φίλες και φίλοι,

Κάθε περιθώριο συζήτησης, συνεννόησης και υπομονής εξαντλείται. Από τη στιγμή που η στάση του Υπουργείου Υγείας παραμένει στάση αδράνειας ή εμπαιγμού, εμείς παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Ο Δήμος με τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας προχωρά σε δυναμικές και κλιμακούμενες κινητοποιήσεις για την ουσιαστική λειτουργία και αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας.

Σας καλούμε  τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου σε συγκέντρωση,
μπροστά από το Δημαρχείο μας,
για να αναχωρήσουμε με πούλμαν για το Υπουργείο Υγείας.

Ώρα αναχώρησης: 8.30 π. μ.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ Π. ΚΑΠΛΑΝΗΣ

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved