z
Παρεμβάσεις σε συγκρότημα τεσσάρων πολυκατοικιών
Κατηγορία : Αγία Βαρβάρα / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2011-09-08 13:00:00

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) ξεκίνησαν την υλοποίηση του καινοτόμου έργου «Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά» προϋπολογισμού 7.093.678 ευρώ χρηματοδοτούμενο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Πρόκειται για παρεμβάσεις σε συγκρότημα τεσσάρων πολυκατοικιών στο οικοδομικό τετράγωνο Σίφνου, Σμύρνης, Βουτένης και Κολοκυθά και στον περικλείοντα από αυτές χώρο. Το πρωτοποριακό αυτό έργο υλοποιείται για πρώτη φορά σε Μεσογειακή χώρα.

Σκοπός του είναι η δημιουργία μιας γειτονιάς- πρότυπο « μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης», με προοπτική αλλαγής και του τοπικού μικροκλίματος, αποτελώντας ταυτόχρονα και παράδειγμα για μελλοντικές δράσεις παρόμοιου χαρακτήρα.

Στην παρούσα φάση, που αφορά σε εργασίες του πρώτου κτιρίου, αυτές πραγματοποιούνται με χορηγίες από εταιρίες και συνδέσμους όπως οι Fibran, Jubiland, ThermicaPlus, Βλάχος Μονωτική, ETEM, GreenWindows, Knauff, FibrexHellas, Ριζάκος ABETE, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμπόρων και Βιοτεχνών Υαλοπινάκων (ΠΟΕΒΥ).

Επισημαίνεται ο κοινωνικός χαρακτήρας του έργου δεδομένου ότι ωφελούμενοι αυτής της προσπάθειας είναι πολίτες χαμηλού εισοδήματος, ενώ παράλληλα ο Δήμος έχει την πρόθεση, σε συνεργασία με τις κατασκευαστικές εταιρίες, να εμπλέξει άνεργο εργατικό δυναμικό της περιοχής.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved