z
Θ. Μαξούρας: «Θέλω να συμβάλλω στην επίλυση των προβλημάτων»
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-12-16 16:30:00

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Νέας Γενιάς του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού μίλησε στα ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ για τις προκλήσεις που προκύπτουν καθημερινά στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

 

Άλλωστε ο Θοδωρής Μαξούρας είναι παράδειγμα για τους νέους ανθρώπους αφού καθημερινά αποδεικνύει ότι αποτελεί μια προστιθέμενη αξία για τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

 

κ. Μαξούρα έχετε βαθιές ρίζες στα Αυτοδιοικητικά δρώμενα των Αγίων Αναργύρων και στις τελευταίες εκλογές συμμετείχατε για πρώτη φορά ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου κ.Νίκου Σαράντη. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

 

Αρχικά θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την ευκαιρία που μου δίνετε να εκφράσω δημόσια τις απόψεις μου μέσα από την εφημερίδα σας.

 

Πράγματι, προέρχομαι από μία οικογένεια αυτοδιοικητικά ενεργή για περισσότερα από 40 έτη.

 

Ο πατέρας μου, Νίκος , έχει διατελέσει επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης μας.

 

Όπως είναι εύλογο όλη η οικογένεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

 

Η μητέρα, Έφη και η αδερφή μου, Γεωργία .

 

Τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ καθώς βρίσκονται στο πλευρό μου και μάχονται καθημερινά  μαζί με εμένα.

 

Άλλωστε ένα μεγάλο ποσοστό της εκλογής μου προέρχεται από τους δικούς τους κόπους. Μου αρέσει να είμαι ειλικρινής.

 

Το ταξίδι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μου χαρίζει πρωτόγνωρα συναισθήματα και εντυπώσεις.

 

Καθημερινά γίνομαι πιο έμπειρος, ώριμος και μάχιμος.

 

Λόγω ηλικίας αρκετοί υπήρξαν επιφυλακτικοί μαζί μου. Έτσι αποτέλεσε στοίχημα για εμένα να αποδείξω πως ένας νέος άνθρωπος μπορεί να ενδιαφερθεί ουσιαστικά και έμπρακτα για τον τόπο του, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα το «Playstation».

 

Κινητήριος δύναμη στον αγώνα μου αποτελούν η αγάπη μου για τον τόπο μου, η πρόθεσή μου να αφουγκραστώ τα προβλήματα και η διάθεσή μου να τα επιλύσω.

 

Πρόσφατα ο κ. Σαράντης σας όρισε Αντιδήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού δίνοντάς σας κάποιες αρμοδιότητες. Θα θέλατε να τις αναφέρετε;

 

Ο Δήμαρχος και φίλος Νίκος Σαράντης με όρισε από τον περασμένο Απρίλιο Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και Νέας Γενιάς.

 

Το έργο που μου έχει ανατεθεί είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς αφενός θα πρέπει να συμβάλλουμε στη βελτίωση της Καθημερινότητας των συμπολιτών μας και αφετέρου να στρέψουμε τις ελπίδες μας στη Νέα Γενιά δίνοντάς της ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αυτή.

 

Οι κύριες αρμοδιότητές μου είναι οι εξής:

  • O συντονισμός των δράσεων της καθημερινότητας του Δημότη
  • Η εποπτεία και συντονισμός δράσεων και ενεργειών που αφορούν στη διαφάνεια και εξυπηρέτηση των  Δημοτών και ειδικότερα:
  • H διαφάνεια στις σχέσεις του Δήμου προς τρίτους και η απρόσκοπτη πρόσβαση του πολίτη σε κάθε πληροφορία που τον αφορά
  • Η βέλτιστη λειτουργία των ΚΕΠ, η ταχεία εξυπηρέτηση του πολίτη και η διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών

 

Παράλληλα με τα παραπάνω  προσπαθώ καθημερινά να βρίσκομαι στις γειτονιές της πόλης, να καταγράφω προβλήματα και να ενημερώνω τους συνδημότες μου.

 

Μέσα από τις αρμοδιότητες  που έχετε ποιες είναι οι ενέργειες που πρέπει να περιμένουν οι δημότες των Αγίων Αναργύρων-Καματερού ως προς την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής τους;

 

Έχω δώσει μία υπόσχεση πολύ πριν εκλεγώ, πολύ πριν αποκτήσω αρμοδιότητες.

 

Να είμαι σε όλα και παντού παρών. Να συμβάλλω κάνοντας ότι περνάει από το χέρι μου προκειμένου να πάει μπροστά η πόλη μας. Μέσα από τις αρμοδιότητες που μου έχουν ανατεθεί προσπαθώ να βελτιώσω την Καθημερινότητά μας. Κοινός στόχος του Δημάρχου και των συναδέλφων μου είναι να δοθεί λύση ακόμα και στο τελευταίο πρόβλημα της πόλης μας.

 

Τότε μόνο θα μπορούμε να ησυχάσουμε και να χαμογελάμε ξανά.

 

Όσον αφορά τη Νέα Γενιά σύντομα θα πραγματοποιηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων προκειμένου να γίνει ένας γόνιμος διάλογος, να τοποθετηθούν οι νεολαίοι, να ενημερωθούν και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.

 

Οι δημότες ήδη βλέπουν κάτι να αλλάζει και σύντομα θα υπάρξουν ιδιαιτέρως σημαντικές  εξελίξεις. Εργαζόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ για αυτό. Είναι ,άλλωστε, γεγονός ότι ο κ. Νίκος Σαράντης ετοιμάζει παρεμβάσεις-εκπλήξεις που θα οδηγήσουν την Καθημερινότητα της Καλλικρατικής Πόλης μας σε μεγάλα βήματα προόδου.

 

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δοκιμάζεται καθημερινά αφού βιώνει τη δύσκολη συγκυρία που περνάει ολόκληρη η χώρα μας. Εσείς ως ένα αυτοδιοικητικό στέλεχος ποια θεωρείτε ότι είναι τα βασικότερα προβλήματα;

 

Πράγματι, η τοπική αυτοδιοίκηση καθημερινά δοκιμάζεται σκληρά. Η κρίση έχει χτυπήσει τα νοικοκυριά κάθε δήμου χωρίς εξαίρεση. Κάθε πόλη αποτελεί κομμάτι του παζλ της χώρας, γι’ αυτό λοιπόν, κάθε κομμάτι αυτού του παζλ πρέπει να παραμείνει ακέραιο και αναλλοίωτο.

 

Όπως είναι προφανές διοικούμε τις πόλεις μας με ελάχιστα χρήματα όταν αντίθετα οι απαιτήσεις της καθημερινότητας και των συμπολιτών μας είναι αυξημένες. Όμως, το μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο παροχών στους συμπολίτες μας έστω και με τα πενιχρά κονδύλια που εισπράττουμε. Οι εποχές που οι Δήμοι εισέπρατταν χρήματα με το τσουβάλι αποτελούν παρελθόν.

 

Εξίσου σημαντικό πρόβλημα είναι και η έλλειψη προσωπικού στους Δήμους. Όταν ένας υπάλληλος συνταξιοδοτηθεί δεν αντικαθίσταται από άλλον. Ανάσα χωρίς οξυγόνο δεν μπορεί να υπάρξει και το οξυγόνο κάθε δήμου είναι οι υπάλληλοί του.

 

Είστε ένας νέος άνθρωπος που αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τον Δήμο σας. Θα θέλαμε να μας πείτε πως πήρατε αυτή την απόφαση και ποιες συμβουλές θα δίνατε και σε άλλους νέους ανθρώπους που θα ήθελαν να ασχοληθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση;

 

Το μεράκι, η όρεξη και η ενέργεια που με καταλαμβάνουν με ώθησαν στην απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά. Ήδη από τα 15 μου κατέγραφα τις λακκούβες στους δρόμους της πόλης και τις λάμπες για επιδιόρθωση.

 

Συμμετείχα από νεαρή ηλικία σε 15μελή συμβούλια και επιτροπές. Νιώθω γεμάτος και χρήσιμος όταν αγωνίζομαι και προσπαθώ. Δεν γεννήθηκα Αντιδήμαρχος ή Δημοτικός Σύμβουλος αλλά πολίτης που νιώθει το χρέος να συμμετέχει ενεργά στα κοινά. Από τη θέση που βρίσκομαι είμαι περαστικός και θα μείνω όσο οι συνδημότες μου με κρατούν εκεί. Θέλω στο μέλλον να μπορώ να πω στα παιδιά μου πως πάλεψα και αγωνίστηκα για το καλύτερο.

 

Είναι γεγονός ότι η νέα γενιά έχει πικραθεί. Νέοι άνθρωποι με σπουδές και με προσωπικό αγώνα απελπίζονται όταν βλέπουν ότι δεν υπάρχει μέλλον για αυτούς. Όμως, τελικά μήπως πρέπει να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας και να δράσουμε;

 

Θα προέτρεπα λοιπόν όποιον έχει μεράκι να ασχοληθεί με τα κοινά, να το κάνει.

 

Εμείς πρέπει να διαμορφώσουμε το αύριο και να αποφασίσουμε για το μέλλον μας.

 

Από τον καναπέ δεν έρχεται καμία αλλαγή.

 

Κλείνοντας ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους πολίτες του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού ;

 

Να συνεχίσουν να μας εμπιστεύονται. Η παράταξή μας αποτελείται από έμπειρους ανθρώπους με πορεία ετών αλλά και νέα άτομα με όρεξη και φρέσκιες ιδέες.

 

Εδώ μένουμε, εδώ μεγαλώσαμε και εδώ θα συνεχίσουμε να ζούμε. Δεν επενδύουμε στην καρέκλα. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για μία καλύτερη και ανθρώπινη πόλη.

 

Τέλος, επειδή μου αρέσουν οι καθαρές κουβέντες, να είναι σίγουροι όλοι οι συμπολίτες μας ότι δεν τους διακρίνουμε σε δημότες Αγίων Αναργύρων ή δημότες του Καματερού.

 

Η πόλη είναι μία και θα τα καταφέρουμε.

 

Άλλωστε, είναι στο DNA μας να διεκδικούμε.

 

Σας ευχαριστώ πολύ και καλή δύναμη σε όλους.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved