z
Θερμοκοιτίδα υποστήριξης νέων επιχειρήσεων δημιουργείται στο Καματερό
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2019-03-27 09:00:00

Την χρηματοδότηση για την δημιουργία και λειτουργία θερμοκοιτίδας νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) διασφάλισε μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης/ΒΑΑ Δυτικής Αθήνας ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

 

Οι θερμοκοιτίδες επιχειρήσεων λειτουργούν ως χώροι φιλοξενίας, στήριξης και ενημέρωσης – εκπαίδευσης νέων επιχειρηματικών προσπαθειών και (προφανώς) απευθύνονται κυρίως σε νέους ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν μια επαγγελματική σταδιοδρομία και δεν διαθέτουν μεγάλες οικονομικές δυνατότητες για το ξεκίνημα τους.

 

Οι νέες τεχνολογίες, η πολιτιστική δημιουργία με χρήση των ψηφιακών μέσων, οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού σχεδιασμού και ψηφιακής επεξεργασίας για τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα των start-ups που μπορούν να στηριχτούν μέσω της θερμοκοιτίδας.

 

Η θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων του Δήμου θα συνεργαστεί με μια άλλη νέα δράση του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού που επίσης θα χρηματοδοτηθεί από την ΟΧΕ και αποσκοπεί στην δημιουργία συνθηκών απασχόλησης των νέων από 15 έως 29 ετών.

 

Για την οργάνωση και λειτουργία της θερμοκοιτίδας θα αξιοποιηθεί η εμπειρία και τα επιτυχημένα παραδείγματα αντίστοιχων που λειτουργούν τα τελευταία χρόνια κυρίως στο κέντρο της Αθήνας π.χ. το Impact Hub.

 

Η θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων θα στεγαστεί σε χώρους του νέου κτιρίου κοινωνικών λειτουργιών το οποίο κατασκευάζεται στο Καματερό και η κατασκευή του θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι. Οι χώροι του νέου κτιρίου έχουν κριθεί εξαιρετικοί για την λειτουργία της θερμοκοιτίδας από τους επιστημονικούς συνεργάτες της ΟΧΕ.

 

Με την λειτουργία της θερμοκοιτίδας και τις συνεργαζόμενες με αυτήν άλλες αναπτυξιακές δράσεις που χρηματοδοτεί η ΟΧΕ επιδιώκεται η δημιουργία μιας βιώσιμης αναπτυξιακής δυναμικής στον Δήμο σε σύγχρονες κατευθύνσεις, ώστε να αυξηθεί η απασχόληση στην περιοχή μέσω σταθερών και παραγωγικών θέσεων εργασίας.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved