z
Αγ.Ανάργυροι-Καματερό: Συναυλία - αφιέρωμα στον ποιητή Ν. Γκάτσο
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2012-12-20 09:40:00

Το Σάββατο 1η Δεκέμβρη στο κατάμεστο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Σπύρος Απόστόλου» πραγματοποιήθηκε συναυλία-αφιέρωμα στον ποιητή Ν. Γκάτσο, με τίτλο «τάδε έφη Γκάτσος», από το τμήμα του σύγχρονου- έντεχνου τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου Αγίων Αναργύρων της τάξης της κας Μαρίζας Κιουτσούκη.

Κατακλύζοντας ακόμη και το φουαγιέ, πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στη συγκεκριμένη συναυλία, τραγουδώντας, χορεύοντας και καταχειροκροτώντας τους σπουδαστές του τραγουδιού και των οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Αγίων Αναργύρων που έλαβαν μέρος.

Πράγματι οι συμμετέχοντες προσέγγισαν με μόχθο, συνέπεια και μεράκι τον λόγο του μεγάλου μας υπερρεαλιστή ποιητή, ταξιδεύοντας το κοινό με όχημα τις μελωδίες των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Μούτση, Χατζηνάσιο. Η συγκίνηση στην αίθουσα ήταν μεγάλη καθώς όλοι  νιώθανε να επιβιώνουν αλώβητες οι υψηλές αξίες που επεξεργάζεται ο Γκάτσος -όπως η αγάπη, η θυσία, η γενναιοδωρία, η αυτογνωσία- ως ελιξίρια στην ασθενική εποχή μας, ως σωσίβιες λέμβοι στον κατακλυσμό που μαστίζει τον τόπο μας. Και τι παρηγοριά αυτές οι αξίες να ακούγονται από τα στόματα των νέων και των παιδιών μας, το μέλλον της χώρας μας και της ανθρωπότητας.

Εκτός από τους σπουδαστές του τραγουδιού, στη συναυλία έλαβε μέρος παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αγίων Αναργύρων αποτελούμενη από μαθητές που συμμετείχαν στο θερινό camp του Δήμου μας, υπό τη διεύθυνση της κας Γιώτας Ανδρίκουλα. Στην πιανιστική συνοδεία ήταν ο κος Άρης Χρυσοσπάθης και στη διδασκαλία, την ενορχήστρωση, τα κείμενα και την επιμέλεια της εκδήλωσης η κα Μαρίζα Κιουτσούκη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Κος Μπάμπης Λυμπερόπουλος – ανιψιός του ποιητή-, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας του Δήμου μας κος Γιάννης Κουτελιέρης, η κα Σοφία Μπαρδάνη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αθηναίων κος Θεόδωρος Λιβάνιος.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved