z
Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό: Δόθηκε λύση στο πρόβλημα του 1ου Νηπιαγωγείου
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-09-14 12:35:00

Από τη φετινή σχολική χρονιά η δίχρονη προσχολική Εκπαίδευση στο Νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά, με αποτέλεσμα να αυξάνεται κατά πολύ σε σχέση με πέρυσι ο αριθμός των παιδιών που γράφονται στην πρώτη τάξη του Νηπιαγωγείου.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού ενημερώθηκε τον Ιούνιο από τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας ότι οι εγγραφές στο 1ο Νηπιαγωγείο Καματερού είναι περισσότερες από τον αριθμό παιδιών που μπορεί να δεχθεί. Αμέσως ξεκίνησαν από τον Δήμο οι διαδικασίες για να βρεθεί, να ελεγχθεί και να εγκριθεί από αρμόδια επιτροπή με Πρόεδρο τον Προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατάλληλος χώρος στην γειτονιά ως παράρτημα του 1ου Νηπιαγωγείου.

Από τους χώρους που ήταν διαθέσιμοι, κατάλληλο από πλευράς ασφάλειας και υποδομών (με τις απαραίτητες μετατροπές) ήταν το κτίριο πρώην καφετέριας και ο Δήμος μετά την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής ξεκίνησε τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εκμίσθωση και τη διαμόρφωση του χώρου.

Η έγκριση του χώρου από την αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δεν έχει έλθει ως σήμερα παρά το ότι έχει περάσει περισσότερο από ένας μήνας. Ωστόσο συνεργεία του Δήμου έχουν ολοκληρώσει ήδη τις αναγκαίες μετατροπές.

Ο χώρος όπου θα στεγαστεί φέτος το παράρτημα του 1ου Νηπιαγωγείου διαθέτει όλες τις προδιαγραφές (κατάλληλο φωτισμό ημέρας, έξοδο κινδύνου, αύλειο χώρο, θέρμανση, υποδομές εστίασης και υγιεινής κλπ). Η λειτουργία του θα μπορούσε να έχει ξεκινήσει από την πρώτη ημέρα των μαθημάτων (Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου) αλλά δεν είχαν ακόμη παραληφθεί από την ΚτΥπ τα θρανιοκαθίσματα και ο λοιπός εξοπλισμός. Με βεβαιότητα τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου.

Χάθηκαν 3 ημέρες προσχολικής αγωγής. Αν και δεν ήταν υπαιτιότητα του Δήμου αλλά εξαιτίας των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, ζητάμε συγγνώμη γι αυτό από τους γονείς και τα παιδιά. Για άλλη μια φορά η Αυτοδιοίκηση χρειάστηκε να δώσει λύσεις σε προβλήματα που δημιουργούνται από εξωτερικούς παράγοντες. Μετράει το αποτέλεσμα, ότι όλα τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου θα περάσουν μια κανονική σχολική χρονιά σε κτιριακές υποδομές που διασφαλίζουν την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση τους καθώς και την ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία διετούς Προσχολικής Αγωγής υλοποιείται για πρώτη φορά στον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved