z
Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό: Εγκαίνια Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-02-24 16:40:00

Το πρώτο στην Ευρώπη Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης εγκαινίασε το πρωί της Παρασκευής στο δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Πρόκειται για έναν απαράμιλλης ομορφιάς χώρο, μέσα στο πράσινο που συνδυάζει την ανακύκλωση και την περιβαλλοντική εκπαίδευση με την αναψυχή και το παιχνίδι.

Σκοπός του Πάρκου είναι η περαιτέρω ευαισθητοποίηση του κοινού και κυρίως των μικρών παιδιών για το περιβάλλον.

Επιπλέον, μέσα στους χώρους του Πάρκου υπάρχουν κλειστές αίθουσες προβολών και διδασκαλίας, βοτανικός κήπος, λίμνη, χώροι αναψυχής αλλά και πολυμηχάνημα ανακύκλωσης ώστε να δημιουργηθεί περιβαλλοντική συνείδηση σε όλους τους επισκέπτες.

 

 

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης σημειώνοντας την ανάγκη η νέα γενιά και οι μαθητές να αποκτήσουν περαιτέρω περιβαλλοντική συνείδηση.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «είναι εξαιρετικά σημαντική η δράση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Απευθύνεται στα παιδιά και γι’ αυτά φτιάχτηκε. Όλα αυτά τα χρόνια καλλιεργήθηκε μια έννοια ανάπτυξης, η οποία είναι οιονεί μονοδρομική. Ήταν το αντίθετο αυτού που θα λέγαμε αειφόρος, βιώσιμη ανάπτυξη. Έχουν γίνει πολλά λάθη και πρέπει να τα διορθώσουμε. Λάθη που έχουν ανεπανόρθωτα βλάψει το περιβάλλον. Για να διορθωθούν, πρέπει οι νέοι άνθρωποι, αυτοί που θα βγουν στη ζωή, να μάθουν να σκέφτονται διαφορετικά. Αυτόν τον στόχο έχει η περιβαλλοντική εκπαίδευση».

 

 

Στα εγκαίνια, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σάκης Ρουβάς, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, εκπρόσωποι της πολιτείας, της περιφέρειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ενόπλων δυνάμεων και της εκκλησίας.

Χαιρετισμό στα εγκαίνια απηύθυναν ο Δήμαρχος Νίκος Σαράντης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο υπουργός Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κύπρου, Νίκος Κουγιάλης, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, οι Πρέσβεις της Σουηδίας και Γαλλίας, ο εκπρόσωπος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιώργος Κρεμλής, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας και ο Πρόεδρος του Εθνικού Φορέα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, Παύλος Ραβάνης.

 

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved