z
Άγιοι Ανάργυροι - Καματερό: Προστασία της υγείας των πολιτών από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2017-05-02 12:25:00

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού υποστηρίζει τα συμπεράσματα της Ημερίδας για τις επιπτώσεις στην υγεία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

 

Η ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την προστασία από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία τονίστηκε στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε την 1η Απριλίου ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ.

 

Η προστασία των κατοίκων από την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε πυκνοκατοικημένες περιοχές είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα  τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού. Σε πολλές περιπτώσεις και πάντα σε συνεργασία και κοινό αγώνα  με τους κατοίκους της γειτονιάς έχουμε κατορθώσει να εμποδίσουμε την τοποθέτηση ή να σταματήσουμε την λειτουργία κεραίας που βρισκόταν κοντά σε σχολεία και γενικά σε σημείο όπου δημιουργούσε δικαιολογημένη ανησυχία για αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων. Ωστόσο το ισχύον νομικό πλαίσιο προστατεύει τις εταιρείες και όχι την υγεία των κατοίκων και γι αυτό ο κάθε αγώνας είναι δύσκολος.

 

Τα συμπεράσματα της ημερίδας ενισχύουν τις θέσεις του Δήμου μας και των κατοίκων για την ανάγκη αλλαγής του Νόμου και  επιβολής μεγαλύτερων περιορισμών στην πολιτική των εταιρειών.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες – ομιλητές στην ημερίδα πολλές επιστημονικές μελέτες και πορίσματα Ιδρυμάτων συστήνουν πιο προσεκτική και ελεγχόμενη έκθεση στην ακτινοβολία και προτείνουν μεταξύ άλλων τα εξής:

«1) Να αναθεωρηθεί η νομοθεσία και να τροποποιηθούν τα όρια έκθεσης, με βάση τα νέα βιολογικά δεδομένα, κατά το πρότυπο άλλων χωρών

2) Να ληφθούν μέτρα, για τη μείωση της έκθεσης των παιδιών. Να γίνεται χρήση ενσύρματου δικτύου, στα νηπιαγωγεία, σχολεία κ.α.

3) Η χορήγηση αδειών να μην περιλαμβάνει τοποθέτηση κεραιών, κοντά σε σχολεία, ημερήσια κέντρα φροντίδας, γηροκομεία, νοσοκομεία ή άλλα κτίρια όπου ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα».

 

Ο Δήμος σε συνεργασία με την ΠΕΔΑ και την ΚΕΔΕ υποστηρίζει την ανάγκη οι επισημάνσεις των επιστημόνων να υιοθετηθούν από την Πολιτεία με την άμεση ψήφιση αυστηρότερου Νόμου για την προστασία της υγείας των πολιτών από την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved