z
Άγιοι Ανάργυροι–Καματερό: Εκδηλώσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-01-10 12:50:00

Με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων και την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού διοργάνωσε μια μεγάλη εκστρατεία με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών και εθελοντικών φορέων της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό να συγκεντρωθούν τρόφιμα και παιχνίδια για τους συνανθρώπους μας που έχουν περιέλθει σε δυσχερή οικονομική κατάσταση και έχουν πραγματική ανάγκη. Η εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και παιχνιδιών συνδυάστηκε με δραστηριότητες ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας.

Ειδικότερα, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 η συγκέντρωση τροφίμων, σε συνδυασμό με την πραγματοποίηση δραστηριοτήτων για παιδιά, έλαβε χώρα σε τρεις κεντρικές πλατείες της πόλης.

Ειδικότερα  στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων  η Ομάδα Εθελοντών «ΔΡΑΣΗ» έστησε το δέντρο  των ευχών, όπου  τα παιδιά  μέσα από δημιουργικό  εργαστήρι και με την συμμετοχή του Αη Βασίλη έφτιαξαν  κάρτες αγάπης   και στόλισαν  το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Στην Πλατεία της Ανάκασας  τα παιδιά και οι εμψυχωτές τους από το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού σε όλη την διάρκεια της ημέρας συμμετείχαν με παιχνίδια  και μετέδωσαν  τον ενθουσιασμό και την ζωντάνια  τους  στους  κατοίκους της περιοχής, προσκαλώντας τους ταυτόχρονα  να συμμετέχουν  στην υπαίθρια γιορτή.

Στην  κεντρική πλατεία του Καματερού  το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έστησε παιχνίδια με δράση και περιπέτεια  και παρέσυραν  μικρά  και...  μεγάλα παιδιά να ψυχαγωγηθούν αλλά και να ευαισθητοποιήσουν  για την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Σημαντικός ήταν και ο ρόλος όλων των εθελοντών που βοήθησαν τόσο στην διοργάνωση όσο και στην  διαδικασία  της συγκέντρωσης τροφίμων σε όλες τις πλατείες.

Επίσης, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις αλληλεγγύης στις αίθουσες «Μαρία-Έλενα» στους Αγίους Αναργύρους και «Μελίνα» στο Καματερό αντίστοιχα.

Τέλος, το Σάββατο 15, την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν προβολές παιδικών ταινιών στην αίθουσα «Μαρία-Έλενα». Το κοινό που προσήλθε για να απολαύσει τις χριστουγεννιάτικες παιδικές ταινίες, αντί χρηματικού αντιτίμου προσέφερε τρόφιμα.

Όλες οι παραπάνω εκδηλώσεις είχαν τη θερμή συμμετοχή των πολιτών και πέτυχαν τους στόχους τους, δηλαδή την ευαισθητοποίηση και την ψυχαγωγία του κοινού, καθώς και τη συγκέντρωση τροφίμων και παιχνιδιών για συμπολίτες που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες αυτή την εορταστική περίοδο.

Στη διοργάνωση των πενθήμερων εκδηλώσεων αλληλεγγύης και ανθρωπισμού συμμετείχαν η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας, τα ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων και Καματερού, η Ομάδα Εθελοντών «ΔΡΑΣΗ», ο Εμπορικός Σύλλογος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Εθνικοτοπικοί Σύλλογοι, η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Σ.Ε.Ο. τ.τ. Ανάκασας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων-Εθελοντές Αγίων Αναργύρων-Καματερού καθώς και το Τ.Τ. Ανάκασας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved