z
Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό: Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2014-01-28 13:35:00

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014 ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, για πέμπτη φορά,  παρείχε και αξιοποίησε σε 12  άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Οι μαστογραφίες διεξήχθησαν στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού»  στην οδό Τιρύνθος 2 στα Άνω Πατήσια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο. Το πρόγραμμα ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιακής μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού πριν εμφανιστούν τα σημάδια του, επαναλαμβάνεται σε κάθε γυναίκα ανά 18 μήνες και προσφέρεται δωρεάν. Απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η εξέταση γίνεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9πμ έως τις 2μμ, ενώ για τα αποτελέσματα της εξέτασης οι γυναίκες ενημερώνονται γραπτώς σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μετά τη μαστογραφία. Τονίζεται δε, ότι δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

Όπως προαναφέρθηκε, το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες ηλικίας 40-69 ετών. Πιο συγκεκριμένα οι επωφελούμενες γυναίκες που θα προσέρχονται στο Κέντρο Μαστού του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι» για εξέταση θα καλούνται να πιστοποιούν ότι είναι ανασφάλιστες (δηλ. ότι δεν έχουν ασφαλιστικό ταμείο ή ότι έχουν απωλέσει το ασφαλιστικό τους δικαίωμα) ή ότι είναι άπορες (δηλ. ότι έχουν ετήσιο ατομικό εισόδημα έως 6.000 ευρώ ή οικογενειακό έως 12.000 ευρώ).

Για την πιστοποίηση ως ανασφάλιστες, θα προσκομίζουν στο Κέντρο Μαστού υπογεγραμμένη Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599.  Για την πιστοποίηση ως άπορες θα προσκομίζουν το τελευταίο εκκαθαριστικό της εφορίας.

Η συμβολή του εν λόγω προγράμματος αποκτά ιδιαίτερη σημασία εφόσον απευθύνεται σε ένα μεγάλο αριθμό γυναικών που αντικειμενικά στις σημερινές συνθήκες δεν έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved