z
Αποχώρηση του Νίκου Σαράντη από τα αυτοδιοικητικά
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2021-10-22 12:55:00

Την αποχώρηση του από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων-Καματερού κάνει γνωστή με επιστολή του ο Νίκος Σαράντης.

 

Ο πρώην Δήμαρχος Αναργύρων-Καματερού στην επιστολή του κάνει μια αναφορά στο έργο που κατέθεσε από το 2007 έως σήμερα στον Δήμο, δηλώνοντας πως η παραίτησή του δεν αποτελεί μια παρορμητική ενέργεια, αλλά πρόκειται για μια συνειδητή απόφαση και μια σαφή πολιτική στάση που επιλέγει.

 

Τέλος, δηλώνει πως ως ενεργός πολίτης του Δήμου θα αγωνιστεί για την συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής πολιτικής πλειοψηφίας, στη βάση κοινού προγράμματος όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης και της χώρας.

 

Αναλυτικά η επιστολή του πρώην Δημάρχου Αναργύρων-Καματερού, Νίκου Σαράντη:

 

"Ο χρόνος τρέχει γρήγορα. Ας διευρύνουμε τις γνώσεις μας. Για να ονειρευτούμε μια άλλη κοινωνία". Θάνος Μικρούτσικος

 

Από το 2007 έως σήμερα έδωσα όλες τις δυνάμεις μου ώστε οι Άγιοι Ανάργυροι και - από το 2010 - το Καματερό να αποκτήσουν τις υποδομές που είχαν ανάγκη, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον – μνημόνιο - χρεωμένος Δήμος - με μοναδικό στόχο να κρατήσουμε την πόλη και την κοινωνία όρθια.

 

Πρωταρχικό μου μέλημα ήταν η στήριξη όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου που αποτέλεσαν ανάχωμα στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Στηρίξαμε τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αλλά και τις δομές ψυχικής υγείας για παιδιά και ενήλικες. Σταθήκαμε δίπλα στους ανέργους, στους άστεγους, τους δανειολήπτες και στις γυναίκες - θύματα έμφυλης βίας. Απαντήσαμε στις ανάγκες των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ.

 

Η πόλη έμεινε όρθια.

 

Ένα σημαντικό βήμα για ένα καλύτερο αύριο έγινε.

 

Αυτά που επιτεύχθηκαν είναι μετρήσιμα.

 

Έργα για το σήμερα και κυρίως για το αύριο της πόλης, Πάντα με πίστη στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με προσήλωση στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της τοπικής μας κοινωνίας.

 

Τίποτα από όσα μαζί με τους συνεργάτες μου δημιουργήσαμε και εξασφαλίσαμε δεν ήταν δεδομένο, αφού η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας έχει διαμορφώσει ασφυκτικές συνθήκες για την λειτουργία των Δήμων (μείωση 65% των χρηματοδοτήσεων, ελλείψεις σε προσωπικό κτλ).

 

Όμως με όπλα την γνώση, την εμπειρία, την αγωνιστικότητα, διεκδικήσαμε και κερδίσαμε χρηματοδοτήσεις από κάθε πηγή, όπως η ΚΤΥΠ ΑΕ (Κτιριακές Υποδομές), η Περιφέρεια Αττικής, το Πράσινο Ταμείο, το ΕΣΠΑ, αρκετά  Υπουργεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας αυτής ήταν και τα προγράμματά μας να υλοποιηθούν και οι δημότες να μην επιβαρυνθούν οικονομικά.

 

Παράχθηκε σημαντικό έργο σε όλους τους τομείς (καθαριότητα, πράσινο, Παιδεία και προσχολική ηλικία, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Περιβάλλον, ΑΜΕΑ, κοινωνικές δράσεις και Ευρωπαϊκά προγράμματα) και ανάμεσα στα μικρά και μεγάλα έργα περιλαμβάνονται υποδομές που αύξησαν τη δημοτική περιουσία και αντιμετώπισαν χρόνια προβλήματα. Το έργο αυτό κατέστησε το Δήμο μας σε έναν από τους πιο αναβαθμισμένους Δήμους της ευρύτερης περιοχής.

 

Το Δημαρχείο, οι νέοι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, οι αναπλάσεις πλατειών, τα νέα σχολεία, η υπογειοποίηση των γραμμών του τρένου, η παραχώρηση με δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων των χώρων του ΟΣΕ, το νέο Κλειστό Γυμναστήριο, το κτήριο του Κοινωνικού Κέντρου Καματερού και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου, η Βίλα Μέρλα, το Πολιτιστικό Κέντρο Καματερού (Μουσείο), το ΚΑΠΗ Καματερού, το ΚΑΠΗ Γεροβουνού, η ανάπλαση της οδού Γ. Παπανδρέου, η ανάπλαση της Φλέβας, τα γήπεδα 5Χ5 και 8Χ8, το αντιπλημμυρικό έργο της Εσχατίας, τα αντιπλημμυρικά έργα στις κεντρικές οδούς του Καματερού, ολοκλήρωση πράξης εφαρμογής Γειτονιά 2 – Άτταλος και έναρξη μελέτης οριοθέτησης ρεμάτων του Καματερού, από την Περιφέρεια για την ένταξη της γειτονιάς 3-4 και επέκταση της Γειτονιάς 1, το 1ο Πάρκο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, ο Δημοτικός Λαχανόκηπος, η προμήθεια εξοπλισμού και λογισμικού παρακολούθησης και άμεσης επέμβασης για τα προβλήματα της καθημερινότητας, οι παρεμβάσεις στα γήπεδα με αντικατάσταση χλοοταπήτων, είναι μερικά από αυτά τα έργα.

 

Παρέδωσα το Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού σε υγιή οικονομική κατάσταση, με παρακαταθήκη τη διαφάνεια και την έντιμη διαχείριση των χρημάτων των πολιτών.

Παρέδωσα επίσης μια σειρά σημαντικών έργων σε εξέλιξη – τελικό στάδιο, με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις.

 

Έργα που θα αναβαθμίσουν την πόλη και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

Συγκεκριμένα, τα έργα που βρίσκονταν ήδη σε εξέλιξη – τελικό στάδιο, όταν ολοκληρώσαμε την θητεία μας στον Δήμο ήταν:

 

1. Αντικατάσταση και αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά τύπου led σε όλο το οδικό δίκτυο και τις πλατείες του Δήμου.

 

2. Τοποθέτηση υπογείων κάδων και ανάπλαση χώρων στις πλατείες της πόλης.

 

3. Εργασίες ασφαλτόστρωσης προϋπολογισμού 5.000.000 € στο Καματερό.

 

4. Τα έργα του Δήμου μας στο πλαίσιο της ΟΧΕ Δυτικής Αθήνας, από τον ΑΣΔΑ, προϋπολογισμού 5.000.000 € (Βρεφονηπιακός σταθμός κλπ).

 

5. Αντιπλημμυρικά σε διάφορες οδούς του Δήμου (Καματερού, Δημοκρατίας, Γ. Παπανδρέου, Αγ. Νικολάου κλπ).

 

6. Σημαντικές παρεμβάσεις στα σχολικά κτήρια.

 

7. Αντικατάσταση οργάνων και τοποθέτηση νέων δαπέδων στις Παιδικές Χαρές.

 

8. Ανάπλαση της πλατείας Ακροπόλεως.

 

9. Ανάπλαση της πλατείας Φλέβας (Μυκονιάτικα).

 

10. Τοποθέτηση στηλών ηλεκτροφωτισμού και κατασκευή εξέδρας στο Γήπεδο Καματερού.

 

11. Προμήθεια υπαίθριων οργάνων γυμναστικής.

 

12. Κατασκευή αθλητικών υποδομών στο Αθλητικό Κέντρο.

 

13. Μελέτη για την συντήρηση οδών στην Δ.Κ. Αγίων Αναργύρων.

 

14. Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “LIFE” (Αντιπλημμυρικό στη γειτονιά Γεροβουνού).

 

15. Τα έργα του Προγράμματος “Φιλόδημος” του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

16. Το Σπίτι των “ΑΜΕΑ” στις Φλέβες (στο κτήριο του 4ου Δημοτικού Σχολείου).

 

17. Οριοθέτηση των πράσινων σημείων για την νέα εποχή, στην ανακύκλωση.

 

18. Προμελέτη για την αξιοποίηση του χώρου ΟΣΕ και 301 ΕΒ, με πολιτιστικές δράσεις.

 

19. Μελέτη για την πεζοδρόμηση της οδού Αγίων Αναργύρων και διαπλάτυνση πεζοδρομίων στην οδό Δημοκρατίας, για την καλύτερη λειτουργία του εμπορικού κέντρου.

 

20. Προμελέτη για το πολιτιστικό πάρκο “Μάνος Ξυδούς”.

 

21. Μελέτη για πεζοδρόμηση οδών στις γειτονιές των Αγίων Αναργύρων, για δίκτυο που θα συναντιούνται με τον πεζόδρομο του ΟΣΕ και θα καταλήγει στο Πάρκο Τρίτση.

 

22. Προετοιμασία Νομικής υπόθεσης για χάραξη νέων συνόρων με τους όμορους Δήμους.

 

23. Προετοιμασία για την ανάπλαση του χώρου άνωθεν του εγκιβωτισμένου χώρου της Εσχατίας, με το Υπουργείο Υποδομών.

 

24. Προετοιμασία για την επέκταση της Λ. Θηβών μέχρι την Αττική οδό, με την Περιφέρεια.

 

Για όλα τα παραπάνω, θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά όλους τους συνδημότες μου, που με τίμησαν με το αξίωμα του Δημάρχου, τους συνεργάτες μου (δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, ειδικούς και νομικούς συμβούλους) και τα 13 χρόνια και τους εργαζόμενους του Δήμου για την πολύχρονη και γόνιμη συνεργασία.

 

Με την παρούσα επιστολή, σας γνωστοποιώ την αποχώρησή μου από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Η παραίτησή μου δεν αποτελεί μια παρορμητική ενέργεια. Πρόκειται για μια συνειδητή απόφαση και για μια σαφή πολιτική στάση που επιλέγω, με τον ίδιο σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες που έχω επιδείξει σε όλη τη μακρά  διαδρομή μου.

 

Η ορθότητα της απόφασης αυτής, την οποία έχω πάρει εδώ και αρκετό καιρό,  ενισχύεται όταν με οδύνη διαπιστώνω:

 

1) Τη συνεχή οπισθοδρόμηση της μεγάλης αγαπημένης ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,  με ευθύνη των Διοικήσεων σε όλα τα επίπεδα, αφού ζούμε μία πρωτόγνωρη θεσμική και οικονομική υποβάθμιση της Αυτοδιοίκησης, του ρόλου και των προβλημάτων της.

 

2) Την εξουσία που κατέχουν και την επιρροή που ασκούν στην τοπική ζωή της πόλης άνθρωποι με τους οποίους δεν έχουμε τις ίδιες αξίες, αρχές και ιδανικά.

 

Ως ενεργός πολίτης του Δήμου μας θα αγωνιστώ για την συγκρότηση μιας νέας κοινωνικής πολιτικής πλειοψηφίας, στη βάση κοινού προγράμματος όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων της πόλης και της χώρας.

 

Δηλώνω ότι θα παραμείνω για όλους τους δημότες ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας για οποιοδήποτε πρόβλημά τους και εύχομαι στον καθένα να έχει μια δημιουργική δράση προς όφελος της πόλης και των δημοτών.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved