z
Επίσκεψη του Σπύρου Τζόκα στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-10-27 18:00:00

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015 επισκέφτηκε τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Νίκο Σαράντη.

Στη συζήτησή τους παρευρέθησαν ο περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτριος Δημάκος  και οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Ελαιοτριβάρης και Σωτήρης Καμαρινόπουλος.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τις πρόσφατες πλημμύρες και πως αυτά μπορεί να επιλυθούν το συντομότερο δυνατό, καθώς αποτελούν ζητήματα υψίστης σημασίας, για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αθήνας.

Η ενημέρωση κατέστη ουσιαστική, εφόσον  αναφέρθηκε συγκεκριμένα το γεγονός, πως πρέπει να υπάρξει μια συντονισμένη δράση από τα συναρμόδια υπουργεία, την Περιφέρεια και τους πληγέντες Δήμους, προς την εξεύρεση κοινού τόπου τόσο στις μελέτες όσο και τις ενέργειες, προκειμένου να ξεπεραστούν οι χρονοβόρες διαδικασίες που προκύπτουν πριν την εκπόνηση των έργων υποδομής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τζόκας ανέφερε ότι ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτική προστασία της Περιφέρειας Αττικής και θα υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυση έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα που προέκυψαν. Δεσμεύτηκε  επίσης, να αναλάβει πρωτοβουλία για συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς, Υπουργεία και Περιφέρεια. Επιπλέον τόνισε ότι  θα συνεπικουρεί τις προσπάθειες του Δημάρχου κ. Σαράντη, στα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του. Στόχος είναι η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων, ώστε να συμβάλλουν στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της περιοχής.

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι πολλά από τα αντιπλημμυρικά έργα αποτελούν έργα που αφορούν παθογένειες ετών και χρήζουν μελέτες και βάθος χρόνου στην εκπόνησή τους, αλλά πολλά από αυτά μπορούν να γίνουν σύντομα και να αντιμετωπιστούν άμεσα βασικά ζητήματα αντιπλημμυρικής προστασίας. Ως εκ τούτου θεωρεί χρήσιμο και αναγκαίο το συντονισμό των φορέων και την αρωγή του Αντιπεριφερειάρχη προς την κατεύθυνση αυτή. Η περιοχή χρήζει άμεσης παρέμβασης κατέληξε ο κ. Τζόκας και ο κ. Σαράντης.

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved