z
Εξαιρετικά τα νέα συγγράμματα του Σπύρου Αυλωνίτη
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-10-02 00:00:00

Στη ζεστή γωνιά του Πολιτιστικού Κέντρου «Σπύρος Αποστόλου» την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των βιβλίων «Απανεμιά» και «Πριν ξημερώσει», του Αγιαναργυριώτη Σπύρου Αυλωνίτη.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού σε συνεργασία με το σύλλογο φιλολόγων Δυτικής Αθήνας (Π.Ε.Φ.) και την Πανελλήνια Ένωση λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.).

Πλήθος κόσμου τίμησε τον συγγραφέα Σπύρο Αυλωνίτη με την παρουσία του, που για μια ακόμη φορά επιβεβαίωσε ότι τα συγγράμματά του αποτελούν μια σταθερή αξία στην ποίηση και την πεζογραφία.

Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο επίτιμος πρόεδρος της Π.Ε.Λ. Κώστας Γκούνας, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Γιάννης Κουτελιέρης, ο Γεν. Γραμματέας της Ε.Ε.Λ. Κώστας Καρούσος, το μέλος των Π.Ε.Λ. και Ε.Ε.Λ. Δημήτρης Καραμβάλης, η λέκτορας του Α.Π.Θ. Ελένη Καρασαβίδου και ο αρχιτέκτονας και λογοτέχνης Χάρης Μαλιτάς.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε η φιλόλογος και λογοτέχνης Σοφία Μπαρδάνη.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκος Σαράντης δεν παρέστη στην εκδήλωση λόγω αδιαθεσίας.

Βιογραφικό

Ο Σπύρος Αυλωνίτης γεννήθηκε και σπούδασε στην Αθήνα. Ο πατέρας του Μηνάς καταγόταν από την Κρήτη Κερκύρας και η μητέρα του Αικατερίνη από το Μούδρο της Λήμνου, με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη.

Από τα φοιτητικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό αλλά και μετέπειτα με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων στη γειτονιά του, στους Αγίους Αναργύρους.

Είναι πολιτικός μηχανικός και έχει δυο παιδιά, την Ιωάννα φοιτήτρια της Παντείου και τον Μηνά φοιτητή της Γυμναστικής Ακαδημίας σήμερα.

Πολλά ποιήματα του έχουν βραβευθεί και έχει επίσης συμμετάσχει ως μεγάλος σε κριτικές επιτροπές σε διάφορους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς ποίησης. Το μυθιστόρημά του «Ένας Έλληνας» έχει μεταφρασθεί στα αγγλικά.

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.).

Έργα του Σπύρου Αυλωνίτη

1.Σκόρπια φύλλα (ποιήματα) Εκδόσεις « Έψιλον» 2009.
2. Του ανέμου χάρισμα (ποιήματα) Εκδόσεις « Έψιλον» 2010.
3. Της γης στολίδι (ποιήματα) Εκδόσεις « Έψιλον» 2010.
4. Ακροκέραμο (ποιήματα) Εκδόσεις « Έψιλον» 2010.
5. Ένας Έλληνας (μυθιστόρημα) Εκδόσεις  «Ποιήματα των Φίλων» 2012.
6. Αν ξημερώσει (μυθιστόρημα) Εκδόσεις «Ποιήματα των Φίλων» 2013.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved