z
Χρ. Παϊσόπουλος: «Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού χρειάζεται μια σύγχρονη Διοίκηση»
Κατηγορία : Άγιοι Ανάργυροι-Καματερό / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2015-04-19 15:30:00

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην εφημερίδα «ΔΥΤΙΚΑ ΝΕΑ» ο επικεφαλής της Δημοτικής  Παράταξης Αγίων Αναργύρων-Καματερού  «Νέοι Άνθρωποι-Άλμα στο μέλλον», Χρήστος Παϊσόπουλος.

 

Ο κ. Παϊσόπουλος είναι δικηγόρος και έχει αρκετή εμπειρία στα δημοτικά δρώμενα αφού έχει διατελέσει Αντιδήμαρχος Πόλης και Ποιότητας Ζωής στο Δήμο Αγ. Αναργύρων. Μίλησε στην εφημερίδα μας για την απόφαση να δημιουργήσει την παράταξη «Νέοι Άνθρωποι-Άλμα στο μέλλον» και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού.

 

Είστε επικεφαλής μιας νέας παράταξης στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Πώς πήρατε την απόφαση να δημιουργήσετε αυτή τη νέα κίνηση ;

 

Το ίδιο το όνομα της παράταξης, Νέοι Άνθρωποι-Άλμα στο Μέλλον, "μαρτυρά"ουσιαστικά την απόφαση μας να δημιουργήσουμε μία νέα παράταξη! Αφουγκραζόμενοι τα σημεία των καιρών αλλά και την ανάγκη για σύγχρονη αντιμετώπιση όλων των θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν την πόλη μας,θελήσαμε μέσω του πολιτικού φορέα που δημιουργήσαμε να "απελευθερώσουμε"όλες εκείνες τις δημιουργικές  δυνάμεις ,οι οποίες ουσιαστικά και λόγω ενός παλαιοκομματικού συστήματος,το οποίο απέτρεπε και αποτρέπει με τον τρόπο του την ενασχόλησή νέων ανθρώπων με τα κοινά,παρέμεναν στο περιθώριο. Να αναδυθούν στην επιφάνεια και με σύγχρονη οπτική,γνώσεις  και δυναμισμό,να παρέχουν προτάσεις για μία σύγχρονη και αποτελεσματική διοίκηση προς όφελος όλων των δημοτών,όλων ημών που σε πείσμα των καιρών παραμένουμε στην πόλη μας και προσπαθούμε να τη στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις!

 

Πως θα τα ιεραρχούσατε , κατά την άποψή σας , τα καίρια ζητήματα στο Δήμο σας αναφέροντας τα πιο βασικά.

 

Τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας είναι εκείνα ακριβώς που αν επιλυθούν σε αρκετά μεγάλο βαθμό θα επιφέρουν και βελτίωση στην καθημερινότητα του πολίτη. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα πλήρες και σύγχρονο δίκτυο συλλογής ομβρίων υδάτων καθώς και αποχετευτικό,δίκτυο πεζοδρόμων αλλά και πεζοδρομίων επίσης σύγχρονο,που θα επιτρέπει την ασφαλή μετακίνηση όλων των πολιτών και κυρίως των ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς επίσης και ενός ολοκληρωμένου δικτύου αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης σε συνδυασμό με την καθαριότητα κάθε γειτονιάς  ξεχωριστά. Επίσης ο δήμος μας λόγω της γεωγραφικής του ιδιομορφίας,επιφορτίζεται και με αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση καθιστώντας αυτό καθαυτό το κυκλοφοριακό ως ένα από τα βασικά προβλήματα της καθημερινότας του πολίτη που σε συνδυασμό και με τις  μειωμένες συγκοινωνιακές παροχές,τη δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο. Όσον αφορά στην έλλειψη πρασίνου θα μπορούσα να πω,αν μου επιτρέπετε την έκφραση, ότι η κατάσταση “σώζεται” κάπως λόγω της ύπαρξης του πάρκου Τρίτση αλλά σίγουρα υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης!

 

Πέρα από τα προβλήματα ποια είναι η γνώμη σας για την Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Νίκο Σαράντη και τις υπόλοιπες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου ;

 

Καταρχήν και προς αποφυγή οποιονδήποτε παρεξηγήσεων,θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι η γνώμη μου τόσο για τον δήμαρχο κ.Σαράντη,την παράταξη του καθώς και τις υπόλοιπες παρατάξεις είναι αμιγώς πολιτική και όχι προσωπική.
Αναμφισβήτητα ο κ.Σαράντης,με την τριακονταετή παρουσία του στα δημοτικά δρώμενα,έχει βάλει ανεξίτηλα τη σφραγίδα του τόσο όσον αφορά στο Δήμο μας αλλά και εν γένει στο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το κατά πόσο η σφραγίδα αυτή έχει θετικό ή αρνητικό βάρος ,αφήνεται στην κρίση των συμπολιτών μας. Άποψή μου είναι ότι ο παράγοντας χρόνος,δηλαδή η πολυετής ενασχόληση του, έχει υπάρξει αμείλικτος και με τον τωρινό δήμαρχο αφού,από τα μέσα κιόλας της δεύτερης θητείας του,είναι διακριτή η ύπαρξη μιας "διοικητικής κόπωσης" η οποία έχει αρχίσει να επιβραδύνει την όποια παραγωγή έργου. Για την αποφυγή της παραπάνω κατάστασης,επιχειρήθηκε από τον δήμαρχο μία ανανέωση της παράταξης του αλλά προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και αυτό διότι η ανανέωση έγινε με αναχρονιστικά κριτήρια και στροφή προς μοντέλα διοίκησης κομματικού-παλαιοκομματικού χαρακτήρα. Όσον αφορά στις υπόλοιπες παρατάξεις,άλλες σε μεγαλύτερο άλλες σε μικρότερο βαθμό,κινούνται μεν με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου,στα πλαίσια δε της πολιτικής των κομμάτων της κεντρικής πολιτικής σκηνής,που και ουσιαστικά εκπροσωπούν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Τι διαφορετικό πιστεύετε ότι μπορείτε να δώσετε σαν παράταξη στις πόλεις των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού ;

 

Οι"Νέοι Άνθρωποι",δημιουργήθηκαν ακριβώς για να βοηθήσουν ώστε η  πόλη μας να πραγματοποιήσει εκείνο το άλμα που χρειάζεται,από την δύσκολη τωρινή κατάσταση σ' ένα μέλλον καλύτερο,πιο σύγχρονο,πιο φιλικό και πιο αποτελεσματικό για τον πολίτη και τις ανάγκες του. Τα συστατικά του "άλματος"αυτού είναι πρωταρχικά η ανιδιοτελής αγάπη για την πόλη. Το υψηλό επίπεδο γνώσεων και κατάρτισης όλων όσοι επιθυμούν να ασκήσουν διοίκηση,διότι η σύγχρονη εποχή έχει ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις,αποτελούν  εξίσου  βασικά και αναπόσπαστα  συστατικά.Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την εμπειρία των στελεχών σε όλα τα φάσματά κοινωνικής και επαγγελματικής δραστηριότητας,δημιουργούν εκείνο το "μείγμα" το οποίο,τολμώ να πω,ότι εγγυάται την πραγματοποίηση του πολυπόθητου "άλματος"!

 

Κλείνοντας ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους κατοίκους και δημότες της πόλης σας.

 

Απευθυνόμενος στους δημότες της πόλης μας θα ήθελα να τους προτρέψω να γίνουν,ακριβώς,πιο ενεργοί δημότες. Να συμμετέχουν στα κοινά και γενικότερα στα δρώμενα της πόλης μας ούτως ώστε καταθέτοντας ο καθένας την άποψη του,την πρόταση του και τις γνώσεις του,να καταφέρουμε να κάνουμε την καθημερινότητα μας στην πόλη αυτή καλύτερη. Και φυσικά να έρθουν στην παράταξη μας να γνωριστούμε να γίνουν μέλη αυτής ούτως ώστε όλοι μαζί να εργαστούμε αποτελεσματικά για την αναμόρφωση της πόλης μας!

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved