z
Αιγάλεω: 1ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο Εθελοντικών Διασωστικών Ομάδων «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2013»
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-10-18 09:05:00

Το πρώτο Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο Εθελοντικών Διασωστικών Ομάδων «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ 2013», διοργανώνει η Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Αιγάλεω με την ευγενή υποστήριξη του δήμου Αιγάλεω.

Στο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-26 Οκτωβρίου 2013, θα συμμετάσχουν διασωστικές ομάδες από τη Σερβία, την Τουρκία, την Ιταλία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία, την Κύπρο καθώς και ομάδες των Επιλέκτων από όλη την Ελλάδα.

Το πρώτο μέρος του συνεδρίου περιλαμβάνει ομιλίες σχετικά με τις απαραίτητες ενέργειες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας του σεισμού, από εκπροσώπους του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ), της Πολιτικής Προστασίας, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ. Θα μας τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους γιατροί και επαγγελματίες διασώστες.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση μεγάλης άσκησης το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013, κατά την οποία θα αναπαρασταθούν συνθήκες καταστροφής που προκλήθηκαν από σεισμό και οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παράσχουν τη βοήθειά τους στον τομέα της διάσωσης, του απεγκλωβισμού και της παροχής πρώτων βοηθειών στα θύματα.

Ζώντας σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που κατέχει την πρώτη θέση στην Ευρώπη από πλευράς σεισµικότητας και την έκτη παγκοσμίως, η διαρκής ενημέρωση και εκπαίδευση των εθελοντικών διασωστικών ομάδων κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κοινωνικό σύνολο.


Πρόγραμμα Συνεδρίου

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved