z
Αιγάλεω: Θερινό Σινεμά – εφικτό και αναγκαίο
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2016-06-13 11:00:00

Του Ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Αιγάλεω, Σταύρου Τασιόπουλου

 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Ιουνίου 2016, τέθηκε το θέμα της διοργάνωσης κινηματογραφικού φεστιβάλ με την προβολή τεσσάρων ταινιών με κόστος περίπου 2.000 ευρώ, σε ανοικτούς χώρους. Η διοργάνωση αυτή ήρθε σε συνέχεια της αντίστοιχης περσινής.

 

Κατά την ψηφοφορία επί του θέματος δήλωσα ότι η πόλη χρειάζεται σύγχρονο και λειτουργικό θερινό σινεμά και όχι αποσπασματικές προβολές και ψήφισα κατά της διοργάνωσης,

για τους εξής λόγους:

 

α) Για να δούμε αν η δράση αυτή έχει μια ελάχιστη έστω αξία και απήχηση οφείλουμε να δούμε τα στοιχεία συμμετοχής θεατών κατά την περσινή περίοδο. Κατά γενική ομολογία η συμμετοχή του κόσμου ήταν ελάχιστη κάτω των 100 ατόμων ανά προβολή.

Οι λόγοι αυτής της απουσίας συμμετοχής, είναι κατά βάση η μέτρια ως κακή επιλογή των ταινιών και η αντίστοιχη έλλειψη προβολής της δράσης.

 

β) Επίσης η διοργάνωση προβολής τεσσάρων ταινιών μέσα σε μια ολόκληρη θερινή περίοδο είναι εντελώς αποσπασματική και κοστοβόρα αφού δεν μπορεί να καθιερώσει έναν θεσμικό και τακτικό χαρακτήρα στη δράση, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν την ύπαρξη θερινών προβολών

 

γ) η διοργάνωση αυτή αποτελεί μια εντελώς συγκυριακή και φευγαλέα προσέγγιση αφού δεν αναδεικνύει το ουσιαστικό ζήτημα λειτουργίας ενός θερινού σινεμά εντός του Δήμου Αιγάλεω, όπου είναι γνωστό ότι τις περασμένες δεκαετίες η περιοχή είχε αρκετά σινεμά.

 

δ) έπειτα από ερώτηση προς τη Διοίκηση του Δήμου για το ποια είναι η στρατηγική για τη δημιουργία θερινού σινεμά, η απάντηση ήταν ότι ετοιμάζεται μελέτη αναφορικά με το χώρο του ΤΙΤΑΝ επι των οδών Δωδεκανήσου και Ιεράς Οδού, και ότι αυτή η μελέτη δεν μπορεί να προσδιορίσει χρονικά το πότε θα μπορούσε να φτιαχτεί και επιπλέον ότι δεν υπάρχουν πόροι.

 

Κατά την εκτίμησή μου την οποία συζήτησα με αρκετούς πολίτες, ο Δήμος Αιγάλεω μπορεί και πρέπει να δημιουργήσει άμεσα θερινό σινεμά όπου με ορθολογική διαχείριση και προγραμματισμό να προσφέρει ένα ευέλικτο πρόγραμμα προβολών με σύγχρονες αλλά και διαχρονικές ταινίες.

Η λειτουργία θερινού σινεμά μπορεί να ενταχθεί στην ευρύτερη διασκέδαση εντός της πόλης του Αιγάλεω αλλά και να ενισχύσει την προβολή της πόλης και την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

Εξάλλου επιτυχημένα παραδείγματα υπάρχουν σε γειτονικές πόλεις αλλά και σε άλλους Δήμους από τους οποίους μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες, χωρίς να χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό.

 

Για να υπάρξει όμως δημιουργία θερινού σινεμά χρειάζεται να υπάρξει ανάλογη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που να θέτει συγκεκριμένο χρονικά στόχο. Εκτιμώ ότι με προγραμματισμό και μεθοδικότητα αυτό είναι εφικτό το ερχόμενο καλοκαίρι του 2017, αρκεί να ξεκινήσει από τώρα η προσπάθεια.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved