z
Αιγάλεω: Δράσεις γραφείου Ψυχολογικής Υποστήριξης
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-05-20 14:35:00

Το Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης, της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αιγάλεω, πιστό στο ραντεβού του δίπλα στις ανάγκες των δημοτών, δηλώνει και για το 2013 δυναμικά παρόν παρέχοντας ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη σε οικογένειες και άτομα όλων των ηλικιών που αντιμετωπίζουν προσωπικές, οικογενειακές, κοινωνικές ή ψυχολογικές δυσκολίες.

Επιπλέον μέσα στη δύσκολη, κοινωνικά και οικονομικά, συγκυρία την οποία όλοι βιώνουμε, είχαμε τη δυνατότητα διεύρυνσης των παρεχόμενων υπηρεσίων όπως περιγράφεται συνοπτικά παρακάτω με την πεντάμηνη παρουσία, στο Γραφείο Ψυχολογικής Υποστήριξης, τριών επιπλέον Ψυχολόγων.

- Δημοτικά Σχολεία

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγράμματος πρώιμης αξιολόγησης πιθανών μαθησιακών δυσκολιών σε μαθητές της Α΄τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αιγάλεω. Στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος χορηγείται ψυχομετρικό τεστ (γραφής και ανάγνωσης) από πιστοποιημένο Ψυχολόγο της Υπηρεσίας μας. Η συμμετοχή των μαθητών είναι εθελοντική και κατόπιν έγγραφης συναίνεσης των γονέων – κηδεμόνων τους.

- Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Τακτική συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό για τυχόν δυσκολίες σε σχέση με τα παιδιά και καθοδήγηση για την επίλυσή τους. Παρατήρηση των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον. Ενημέρωση των γονέων, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη διαταραχών στην ανάπτυξη, συναισθηματικών δυκολιών ή προβλημάτων συμπεριφοράς. Ατομικές συνεδρίες με τα παιδιά για την ανίχνευση πιθανών δυσκολιών, κατόπιν αιτήματος του γονέα. Συμβουλευτική στήριξη των γονέων.

- Κ.Α.Π.Η.

Προγραμματισμένες επισκέψεις σε όλα τα Κ.Α.Π.Η. του δήμου όπου πραγματοποιούνται ατομικές συνεδρίες (όπως  και στα Δημοτικά Ιατρεία), καθώς επίσης λειτουργούν ομάδες με στόχο την ενδυνάμωση της μνήμης.  Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η μετακίνηση των ηλικιωμένων ήταν αδύνατη, πραγματοποιήθηκαν κατ’ οίκον επισκέψεις. Τέλος χορηγήθηκε ερωτηματολόγιο, με στόχο την καταγραφή των αναγκών των μελών των Κ.Α.Π.Η.

Στόχος της Διοίκησης και των εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες είναι η συνέχιση και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved