z
Αιγάλεω: Δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-03-20 16:30:00

Στην προσπάθεια να καλλιεργηθεί το πνεύμα εξοικονόμησης πρώτων υλών και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες ως προς την ανακύκλωση, το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, πραγματοποιήθηκε η δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού-Πολιτιστικού Συλλόγου Ιεράπολης «Η Αναγέννηση» σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω και την εταιρία ΑΝΑΜΕΤ Α.Ε., στην πλατεία Δαβάκη.

Η συμμετοχή των πολιτών ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική, καθώς συγκεντρώθηκε σημαντικός αριθμός παλιών συσκευών, όπως οθόνες, Η/Υ, εκτυπωτές, τηλέφωνα, φωτοτυπικά, τηλεοράσεις, οικιακές συσκευές κ.ά.

Οι δράσεις αυτού του είδους βοηθούν το Δήμο στη διαχείριση των αποβλήτων και στη μείωση του όγκου που οδηγείται σε ταφή.

Έτσι, σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων, το οποίο έχει εκπονήσει ο Δήμος Αιγάλεω, στοχεύει στην ενίσχυση του διαχωρισμού στη πηγή με διαφορετικά ρεύματα ανακυκλώσιμων υλικών, τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του υφιστάμενου συστήματος ανακύκλωσης και τη ανεξάρτητη συλλογή και κομποστοποίηση των βιοαποβλήτων.

Αντίστοιχες δράσεις σχεδιάζονται και στις υπόλοιπες γειτονιές της πόλης.

 

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved