z
Αιγάλεω: Εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου Εδέσσης
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-10-12 09:55:00

 

Ένα έργο αθλητικής υποδομής για τη δυτική Αθήνα, την ανακατασκευή του γηπέδου Εδέσσης στον δήμο Αιγάλεω, συνολικού προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, ενέκρινε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

 

Συγκεκριμένα, το ΠΕΣΥ ενέκρινε τη  σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της περιφέρειας και του δήμου για το έργο της ανακατασκευής και αναβάθμισης του γηπέδου και των λοιπών εγκαταστάσεών του στην περιοχή «ΜΠΑΡΟΥΤΑΔΙΚΟ», στο πλαίσιο της «ενίσχυσης του μαζικού αθλητισμού σε κατάλληλες και ασφαλείς συνθήκες», όπως τόνισε στην εισήγηση του ο αντιπεριφερειάρχης, Σπύρος  Τζόκας.

 

Συνοπτικά, στον υφιστάμενο χώρο του γηπέδου προβλέπεται η διαμόρφωση αγωνιστικού χώρου διαστάσεων 90 μ. Χ 47 μ. και εργασίες μεταξύ των οποίων: αντικατάσταση χλοοτάπητα και εγκαταστάσεις αποστραγγιστικού και αρδευτικού συστήματος ειδικού για συνθετικούς χλοοτάπητες. Κατασκευή κρασπέδων, νέων εστιών και πάγκων αναπληρωματικών, νέου δικτύου φωτισμού, άρδευσης και αποχέτευσης ομβρίων. Επίσης, στα αποδυτήρια θα κατασκευαστούν WC θεατών (ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ) και τρεις ανεξάρτητες ενότητες αποδυτηρίων (γηπεδούχων, φιλοξενούμενων και διαιτητών), με αυτοτελείς βοηθητικούς χώρους έκαστη και ιατρείο.

 

Στις κερκίδες θα αντικατασταθεί η υπάρχουσα μεταλλική εγκατάσταση με νέα τριών επιπέδων από το +1,20μ ως το +2μ, όπου θα τοποθετηθούν πλαστικά καθίσματα κατάλληλων προδιαγραφών ασφάλειας και αντοχής.

 

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των παρεμβάσεων θα γίνουν όλες οι απαραίτητες επισκευές και συντηρήσεις δαπέδων και περιφράξεων των άλλων γηπέδων ώστε να είναι κατάλληλα προς χρήση.

 

Τέλος, το έργο συγχρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής έως το ποσό των 450.000 ευρώ και από πόρους του δήμου για το επιπλέον ποσό (350.000 ευρώ).

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved