z
Αιγάλεω: Φαινόμενα βανδαλισμών
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2018-07-13 15:20:00

Δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν ενταθεί στον Δήμο Αιγάλεω, ιδιαίτερα, τα φαινόμενα των βανδαλισμών του δημόσιου χώρου και έχουν διαπιστωθεί ενέργειες που, όχι μόνο προκαλούν προβλήματα στην καθημερινότητα των συμπολιτών, αλλά κάποιες από αυτές θέτουν σε κίνδυνο κατοίκους και υπαλλήλους.

Μόνο από την αρχή του χρόνου, εντοπίστηκαν και επισκευάστηκαν δεκάδες φαινόμενα βανδαλισμού σε παιδικές χαρές, πλατείες και δρόμους, στον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, σε πίλλαρ και ερμάρια πινάκων φωτισμού με κοπή καλωδίων, αφαίρεση μετρητών, φυσιγγίων & ασφαλειών και σπάσιμο των προστατευτικών λουκέτων, με αφαίρεση καπακιών από κολώνες φωτισμού, σπάσιμο των λαμπτήρων κ.λπ.

Χαρακτηριστικό δείγμα δολιοφθοράς ήταν τον Φεβρουάριο του 2017, η ένωση των γυμνών καλωδίων σε ένα κεντρικό πίλλαρ της πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείου, αποσκοπώντας στην δημιουργία βραχυκυκλώματος με πιθανό τραυματισμό.

Ο Δήμος Αιγάλεω πέραν των καθημερινών παρεμβάσεων, έχει προβεί, ιδιαίτερα, σε σύσταση ειδικού συνεργείου για την καθημερινή επιθεώρηση του ηλεκτρολογικού εξοπλισμού της πόλης.

Παράλληλα καλεί τους συμπολίτες να ενημερώνουν άμεσα τη δημοτική αρχή στο 1515 για κάθε περιστατικό.

Τέλος στέλνει το μήνυμα: «Προσέχουμε όλοι τη γειτονιά μας, προστατεύουμε την πόλη μας!».

 

 

 

 

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved