z
Αιγάλεω: Ημέρα Οδικής Ασφάλειας στο Άλσος Μπαρουτάδικο
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-10-11 09:25:00

Ο Δήμος Αιγάλεω σας καλεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 στο Άλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο) όπου θα βρίσκεται ο εξοπλισμός προσομοιωτών της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας (Mobile NEST) του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», στο πλαίσιο της 2ης Πολιτιστικής Ποδηλατάδας Δυτικής Αθήνας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τη βιωματική εμπειρία προσομοίωσης πρόσκρουσης και ανατροπής οχήματος με τη χρήση του ειδικού τεχνολογικού εξοπλισμού του Ινστιτούτου και να συμμετάσχουν σε βιωματικές δραστηριότητες, ώστε να κατανοήσουν, με απόλυτη ασφάλεια, τις αιτίες πρόκλησης των τροχαίων δυστυχημάτων.

Ο εξοπλισμός που έχει αποκτηθεί από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE for Traffic Safety θα βρίσκεται στο Άλσος Αιγάλεω την Κυριακή 13/10 από τις 10.00πμ έως τις 15.00 μμ.

Η πρωτοβουλία αυτή του δήμου Αιγάλεω είναι η πρώτη από μια σειρά ενεργειών με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και την καλλιέργεια ορθής κυκλοφοριακής αγωγής, με τελικό στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την αύξηση της ασφάλειας στους δρόμους.

Στη συνέχεια, έχει ήδη προγραμματιστεί από το δήμο η παροχή του διαδραστικού εκπαιδευτικού προγράμματος «ΚΑΝΤΟ ΣΩΣΤΑ» του Ι.Ο. ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» δωρεάν στους μαθητές των Γυμνασίων της πόλης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικού Τομέα.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved