z
Αιγάλεω: Νέο πρόγραμμα για την απασχόληση ανέργων υλοποιείται στο Δήμο
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-03-13 09:30:00

Ένα νέο πρόγραμμα για την απασχόληση ανέργων υλοποιεί ο Δήμος Αιγάλεω. Μέσα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ο Δήμος έχει σαν προτεραιότητα την κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη και πασχίζει να σταθεί δίπλα στους κατοίκους φροντίζοντας να αξιοποιήσει αλλά και να δημιουργήσει δυνατότητες απασχόλησης, εκπαίδευσης και στήριξης των δημοτών.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού που στη σημερινή συγκυρία  πλήττονται περισσότερο στηρίζοντάς τες μέσω των Δημοτικών Ιατρείων, του Γραφείου επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμβουλευτικής Υποστήριξης, του Γραφείου Ψυχολογικής Υποστήριξης κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό της στήριξης  ο Δήμος Αιγάλεω δημιούργησε μαζί με εξειδικευμένους φορείς το πρόγραμμα ΟικοΣτηρίζω στηρίζοντας 80 άνεργους της περιοχής που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και εξασφαλίζοντάς τους απασχόληση.

Το πρόγραμμα αφορά επαγγελματικό προσανατολισμό στους τομείς Φροντίδας Κατοικιών, Εξωτερικών Κήπων και Κηποτεχνίας.

Στο πρόγραμμα δικαιούνται συμμετοχή άνεργοι που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες: Άτομα που βρίσκονται ή απειλούνται από τη φτώχεια. Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών. Μετανάστες, παλινοστούντες, πρόσφυγες. Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα.
Καθόλη την διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος η Δημοτική Αρχή και η Κοινωνική Υπηρεσία βρίσκεται και θα βρίσκεται πλάι στους πολίτες ενημερώνοντας, συμβουλεύοντας και στηρίζοντας τους στο νέο τους εγχείρημα, αξιοποιώντας τους ευρωπαϊκούς πόρους.

Υπεύθυνη Προγράμματος
Νικόλ Δημητρακοπούλου
Τηλέφωνο Επικοινωνίας Θέματα Διαχείρισης
213 2044822
nicole.dimitrakopoulou@gmail.com

Δηλώσεις Συμμετοχής- Πληροφορίες
Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Αιγάλεω
Ελλησπόντου και Μάρκου Μπότσαρη 1ος όροφος
Νικολέτα Δερνελή
Τάσος Κωνσταντακόπουλος
Τηλ. 210 5697900
egkoinoniki@yahoo.gr

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved