z
Αιγάλεω: Παγκόσμια ημέρα 3ης ηλικίας
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-10-09 15:00:00

Την παγκόσμια ημέρα 3ης ηλικίας γιόρτασαν τα μέλη των έξι ΚΑΠΗ του δήμου Αιγάλεω σε μια όμορφη εκδήλωσε που διοργάνωσε για αυτούς ο δήμος Αιγάλεω την Τρίτη 1 Οκτώβρη 2013 στο Π.Κ. «Γ.Ρίτσος».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αιγάλεω, Χρήστου Καρδαρά, ο οποίος συνεχάρη το προσωπικό και τα μέλη των ΚΑΠΗ για τη λειτουργία αυτών των χώρων όπου κυριαρχούν η συντροφικότητα και η δημιουργικότητα και προσκάλεσε στην οικογένεια των ΚΑΠΗ όλους όσοι θέλουν να χαρούν και να μοιραστούν την ομορφιά της ζωής σε κάθε ηλικία.

kapi_aigaleo 2.jpg

Στη συνέχεια προβλήθηκε μια ταινία μικρού μήκος με θέμα τη μοναξιά και την απομόνωση των ηλικιωμένων, το μεγάλο κίνδυνο αυτής της ηλικίας και αντιπαραβλήθηκε σε αυτήν η συνέντευξη μιας ηλικιωμένης κυρίας που έσφυζε από ζωντάνια και τη χαρά της ζωής.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν μέσα από εικόνες οι ποικίλες δραστηριότητες των έξι ΚΑΠΗ του δήμου ενώ η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών, Διώνη Σιγάλα, μίλησε στους παραβρισκόμενους για τη θαυμαστή αυτή περίοδο στη ζωή του ανθρώπου, οπότε η συσσωρευμένη εμπειρία και  σοφία των προηγούμενων χρόνων καταυγάζουν το πνεύμα και ο ηλικιωμένος γίνεται «φάρος» για τη ζωή των νεοτέρων, προφυλάσσοντας τους από τις κακοτοπιές.

Η εκδήλωση έκλεισε με το εφηβικό χορευτικό τμήμα του συλλόγου Κρητών Αιγάλεω «Η Κρητική Αναγέννηση» ενώ η φιλαρμονική του δήμου παίζοντας βαλσάκια και ρεμπέτικα ξεσήκωσε τους παραβρισκόμενους που χόρεψαν και διασκέδασαν με την καρδιά τους.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved