z
Αιγάλεω: Προειδοποίηση Δημάρχου προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-10-23 12:25:00

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γ. Ανδριανό απέστειλε ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Χρήστος Καρδαράς,  σχετικά με τη συνέχιση της λειτουργίας των αθλητικών χώρων του δήμου, ύστερα από την επίσκεψη στις αρχές Οκτωβρίου της αρμόδιας επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για τον έλεγχο της λειτουργίας των αθλητικών χώρων και τις παρατηρήσεις στις οποίες κατέληξε.

Ο κ.Καρδαράς, τονίζει στην επιστολή του, ότι οι παρατηρήσεις και οι υποδείξεις της επιτροπής για τη βελτίωση της ασφάλειας και της λειτουργικότητας των αθλητικών εγκαταστάσεων και κυρίως η παράταση λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων έως 31/12/2013, κάθε άλλο παρά ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες μπορεί να θεωρηθούν, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο αριθμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου, την παλαιότητά τους, το είδος και το μέγεθος των αποκαταστάσεων που υποδεικνύονται, το σύντομο χρονικό περιθώριο που δίδεται και κυρίως τις οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργεί σήμερα ο δήμος Αιγάλεω.

Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις στο σύνολό τους, κατασκευάστηκαν σε βάθος χρόνου δεκαετιών και κάποιες από αυτές αποσπασματικά, όπως το Δημοτικό στάδιο “Σταύρος Μαυροθαλασσίτης”, με τεχνικά δεδομένα και προδιαγραφές μιας άλλης εποχής, και με απαιτήσεις προς τη λειτουργία τους δυσανάλογα μικρές σε σχέση με τις σημερινές, στοιχεία που δε μπορούν να διορθωθούν εντός μόλις δύο μηνών και μάλιστα εν τω μέσω της καλπάζουσας οικονομικής κρίσης.

Ο δήμος, συνεχίζει ο κ.Καρδαράς, αδυνατεί αντικειμενικά να υποστηρίξει τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικά το έργο που καλείται από την επιτροπή να φέρει σε πέρας εντός δύο μηνών, με τα σχετικά πορίσματα της επιτροπής –διατυπωμένα υπό το κράτος ενός διάχυτου φαρισαϊσμού- να βάζουν ουσιαστικά ταφόπλακα στην όποια προσπάθεια και λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου, δεδομένου ότι τα απαιτούμενα έχουν μεγάλο κόστος και ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για να υλοποιηθούν.

Κλείνοντας την επιστολή του ο κ.Καρδαράς προειδοποιεί τους αρμοδίους του Υπουργείου ότι αυτοί θα αναλάβουν την ευθύνη παύσης της λειτουργίας των αθλητικών χώρων και τους καλεί να αναλογιστούν πως κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τη νεολαία και τον αθλητισμό της πόλης του Αιγάλεω, που διαχρονικά υπήρξε σημείο αναφοράς για την πόλη καθώς ανέδειξε Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και ομάδες που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ίδια επιστολή απευθύνθηκε και προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Δ. Καλογερόπουλο, τον Υπουργό Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), για τις δικές τους ενέργειες.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved