z
Αιγάλεω: Συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
Κατηγορία : Αιγάλεω / Ημερομηνία Δημοσίευσης : 2013-11-12 11:10:00

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αιγάλεω φιλοξενήθηκε τη Δευτέρα 04 Νοεμβρίου 2013 η πρώτη συνάντηση εργασίας αιρετών γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία διοργάνωσε το Γραφείο Ισότητας της ΚΕΔΕ, σε μια προσπάθεια δικτύωσης με τους φορείς της τοπικής και της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Θέματα της συνάντησης  ήταν η σύσταση και  λειτουργία των Δημοτικών Επιτροπών Ισότητας (ΔΕ.Π.ΙΣ.) και ο σχεδιασμός και η πορεία υλοποίησης τοπικού Σχεδίου Δράσης για την Ένταξη της Ισότητας των Φύλων στις τοπικές κοινωνίες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από το Δήμο Αιγάλεω η Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  Διονυσία Σιγάλα και η Υπεύθυνη Γραφείου Ισότητας, Νικολέττα Δερνελή. Το δήμο Κορυδαλλού εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Λαμπρινή Μάνου, το Δήμο Αγίας Βαρβάρας η Κωνσταντίνα Νέζη, Υπάλληλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου και Υπεύθυνη σε θέματα προώθησης της ισότητας των φύλων και το δήμο Γαλατσίου η Μαρία Γκόγκου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας. Τέλος, ο δήμος Ωρωπού εκπροσωπήθηκε από την Ελένη Βαρνάβα, Δημοτική Σύμβουλο και την Αμαλία Νάνου από Λέσχη Ανάγνωσης Αυλώνα.
aigaleo_synanthsh_gynaikon 2.jpg
Η συζήτηση ξεκίνησε με την παρουσίαση, από τις συμμετέχουσες, των δράσεων του δήμου τους για την προώθηση της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων καθώς και το ενδιαφέρον τους για την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Δράσης. Παράλληλα, εκφράστηκε και ο ευρύτερος προβληματισμός τους σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην προσπάθεια σύστασης της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας.  Στο σημείο αυτό, η  εκπρόσωπος της ΓΓΙΦ, Χριστίνα Αγορίτσα, και οι Σύμβουλοι Ισότητας της ΚΕΔΕ, Ανθή Βαλαβάνη και Βασιλική Γκοτσοπούλου, διαβεβαίωσαν τις αιρετές και τα υπηρεσιακά στελέχη των δήμων πως παραμένουν στη διάθεσή τους και θα τους παρέχουν συνεχώς οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν, τόσο στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που αφορούν στην ισότητα των Φύλων, όσο και σε οργανωτικά προβλήματα που ενδεχομένως να συναντήσουν στην προσπάθειά τους αυτή.

Εν κατακλείδι, συμφωνήθηκε πως η συγκεκριμένη ήταν μια πρώτη συνάντηση δικτύωσης και ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών μεταξύ των αιρετών των όμορων δήμων, ενώ σύντομα θα υλοποιηθεί μια νέα πιο διευρυμένη συνάντηση, στην οποία θα συμμετέχουν περισσότεροι Φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

© 2011-2022 westnews.gr, all rights reserved